מי משלם הוצאות משפט ?

  • מי משלם את הוצאות בית המשפט
    ירוחמי | 20/07/2011 22:33

    שלום לכם. בימים אלה זכינו בתביעה נגד פולשת לדירה,ובפסק דין היא חוייבה על הוצאות שכ"ט דמי משלוח וכו,ויש סעיף של הוצאות בית המשפט כ700ש.מי משלם את זה ?הניתבעת ישירות- כלומר בית המשפט גובה את זה ממנה?ואם כן?כיצד הוא גובה זאת? תודה ירוחמי

    • מי משלם הוצאות משפט ?
      עו"ד ל. פרמינגר | 21/07/2011 16:09

      הנתבע שהפסיד במשפט משלם את כל ההוצאות לתובע שכן התובע הוא זה שהוציא את ההוצאות בפועל.

      • כן כמובן שזה שהפסיד, אך השאלה היא האם בית המשפט
        ירוחמי | 21/07/2011 16:18

        גובה ישירות ממנה את הוצאות בית המשפט ? או שאנו שזכינו משלמים הוצאות בית המשפט ותובעים זאת ממנה?השאלה נישאלת משום שלחייבת אין מאיפה לקחת. שוב תודה