תביעות קטנות

  • תביעות קטנות על ידי חברה
    יצחק | 08/07/2011 13:05

    שלוםהנני מנהל חברה קטנה. רשמית, אבי הינו המנהל אך הוא נכה ואני הוא האחראי על הניהול בפועל, אך הנני מקבל תלוש שכר כאחד העובדים.לפני מס' חודשים, הובלתי על גבי אופנועי מוצר מסויים, ואוטובוס אגד שנצמד אלי שבר את המוצר. פנייתי לאגד לא נענתה ולכן הנני מעוניין לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות.הבעיה היא שראיתי באתר מערכת בתי המשפט כי חברה אינה יכולה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. האם חל הדבר גם במקרה זה? כלומר, אני הוא זה שמגיש את התביעה, אך איני יכול להגיש תביעה בשם בית העסק כי אינני מנהל רשמית, ואבי לא יוכל לנהל תביעה שכזו. מצד שני, האם אני יכול להגיש תביעה באופן פרטי? אני הוא זה שהוביל את המוצר, אך רשמית איני מייצג את העסק. אם ביכולתי להגיש תביעה באופן פרטי, אוכל לתבוע בתביעות קטנות, אך אם לא, אז אני בבעיה.אודה לכם על יעוץ במקרה זה.

    • תביעות קטנות
      עו"ד ל. פרמינגר | 09/07/2011 10:49

      אכן חברה לא יכולה להגיש תביעה בתביעות קטנות. אם המוצר הוא של החברה, אזי החברה תיאלץ להגיש תביעה בבית המשפט השלום. לא ברור לי מדוע החברה לא יכולה להגיש את התביעה גם אם אתה עובד שלה ולא מנהל "בספרים" ? מי שצריך לנהל את התביעה הוא האדם בעל הידע הרלבנטי ביחס לעילת התביעה שזה אתה ולא בהכרח אביך שלא היה מעורב או מודע לאירוע. אם ניתן לשייך את המוצר אליך באופן פרטי אז אתה יכול להגיש תביעה באופן אישי בבית המשפט לתביעות קטנות.