לשון הרע- עילת תביעה

  • שאלה בנושא לשון הרע (ספרותי)?
    ברוך | 17/01/2011 08:58

    סופר כותב סיפור קצר שראה אור בקובץ ספרותי מכובד כלשהו - סיפור עם מרכיבים מומצאים,הזויים וסוריאליסטים שברור שלא קרו במציאות, וכמובן שמות מומצאים, אבל בסיסו של הסיפור הוא ארוע אמת שהתקיים והעניק את ההשראה המרכזית לסיפור, שכמובן גם פרטיו של האירוע שונו ואף בסוף הסיפור הוכנסה הערה שאין לקשור ביו הסיפור למציאות וכל העושה זאת עושה זאת על אחריותו הוא!! - הינו פרסום בר תביעת לשון הרע? זאת אומרת: האם אדם שמזהה לטענתו את בסיס האמת שבסיפור, יכול לתבוע תביעת נזיקין על לשון הרע\הוצאת דיבה בטענה ש"מוישה זוכמיר-סולבייצ'יק" שבסיפור, זה הוא למרות ששמו האמיתי הוא בכלל חיים הרטלה-קרויץ? ואם אכן תהיה תביעה שכזו מה סיכוייו של התובע לנצח? אם יש בין מנהלי הפורום או חבריו מישהו שיכול לענות על סוגיה זו אודה מאוד. תודה

    • לשון הרע- עילת תביעה
      עו"ד ל. פרמינגר | 17/01/2011 14:17

      כמובן שהדבר מצריך בדיקה נקודתית אבל לכאורה נראה לי שיהיה לתובע קושי רב לתבוע במקרה שכזה שכן הוא יצטרך להוכיח שמספר רב של קוראים זיהו דווקא אותו בתוך הסיפור וכי הלכה למעשה מדובר עליו. בדר"כ יצירות סיפרותיות שואבות השראה מהחיים האמיתיים ועל כן נראה לי שיהיה לו קשה לשכנע את בית המשפט שקמה לו עילה בעוולת לשון הרע. כמובן, ככל שבסיס הסיפור ידוע לציבור רחב יותר או שמדובר על מאורע שזכה לחשיפה תקשורתית רחבה יותר יהיה לו קל יותר להוכיח את טענתו.

    • לשון הרע
      עו"ד ר.קרם | 18/01/2011 09:52

      אתה מציין שהאירועים בסיפור קרו באמת לפיכך אין לך בסיס להגשת תביעה בלשון הרע מאחר ולנתבע תהיה הגנת אמת דיברתי ולפיכך במידה ולפרסום הסוגייה יש חשיבות ציבורית הרי שמפרסם הסיפור זכאי להגנה. אם נוסיף את מה שעו"ד פרמינגר ציין בנושא הרי שעל פניו, מבלי לרדת לעומקה של סוגייה, הסיכויים לקבלת התביעה הם קלושים מאוד.