טרם נעניתי

  • עדות בסדר דין מהיר
    עו"ד צעירה | 16/06/2010 16:19

    ניתנה החלטה על הגשת תצהירים וכי המצהירים חייבים להתייצב. 1. האם יש צורך להוציא זימון? כי כבר הם מחוייבים. 2. יש לי עד נוסף שאין לי אפשרות לגבות ממנו תצהיר וברצוני להזמין אותו. האם יש צורך לזמן אותו כבר לישיבה הקרובה מאחר וזו ישיבה מקדמית בסדר דין מהיר?

    • טרם נעניתי
      עו"ד צעירה | 20/06/2010 10:05

      תודה

      • תשובה
        עו"ד | 20/06/2010 16:32

        קיים הבדל בין החלטה המאפשרת זימון עדים לבין עצם זימונם בפועל. העובדה כי בית המשפט אפשר זימון לא מייתרת את הפעולה הטכנית לדאוג להוצאת שובר הזימון ומסירתו בפועל לעד. הדבר נעשה באמצעות הגשת בקשה מסודרת לזימון עדים לבית משפט. זימון דרך בימ"ש הוא "תעודת ביטוח" למקרה שבו הזימון נמסר כדין והמוזמן לא מתייצב- אז ניתן להפעיל נגדו סנקציות בגין אי התייצבות למתן עדות. לעומת זאת, אם עורך הדין לא דואג להוציא זימון ולמסור אותו במסירה אישית לעד, הרי שבמקרה של אי התייצבות, אין לעורך הדין יותר מדי מה לעשות, וגם לא ממש ניתן לאכוף סנקציה על מי שלא התייצב.... לכן, כדאי לבקש זימון עדים מבית המשפט ולדאוג לבצע מסירה אישית של הזימונים שבית המשפט מנפיק. בסדר דין רגיל יש להגיש הבקשה עד 15 יום לפני מועד הדיון- אחרת בית משפט רשאי לסרב להוציא הזימון. באשר לשאלתך השנייה, אדרבה, חשוב וכדאי לנצל את הישיבה המקדמית כדי להגיש ו"לחסל" את כל הבקשות הטכניות- לרבות זימון העדים, על מנת להבשיל את התיק לקראת שמיעת ההוכחות. בהצלחה, עו"ד