תמיד השופט הוא הקובע

  • דחוף ביותר: מחרתיים אמור להיות יל דיון. מי מחליט
    גלי | 14/06/2010 21:16

    אם יהיה דיון שלום רב מחרתיים אמור להיות לי דיון. העדה שלי לא קיבלה זימון מבימ''ש (זה קורה כבר פעם שניה ובגלל זה הדיון בעבר נדחה) הודעתי לעו''ד שלי שאני לא מוכנה בשום אופן שיהיה דיון בלי העדה כי העדות שלה מכרעת מי קובע במקרה כזה אם יהיה דיון או לא. התובעת (אני) /העו''ד שלי/ השופט תודה

    • תמיד השופט הוא הקובע
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 14/06/2010 22:05

      יחד עם זאת, על באת כוחך להגיש בקשה לביהמ"ש לזמן העדה מפאת חשיבות עדותה וסביר שביהמ"ש יאות לבקשה.

      • מה קורה אם היא לא מוכנה להגיע בלי זימון (כדי
        גלי | 14/06/2010 23:53

        להראות במקום עבודתה) אני בטוחה שזאת פאשלה של בית-המשפט שלא שלח לה זימון.. ואם זאת פשלה של בימ''ש השופט לא יכול לאלץ אותה.. בכל מקרה אני כתובעת לא מוכנה שיהיה דיון בלעדיה כי עדותה מכרעת !!!

        • עדים, באי כח הצדדים, ביהמ"ש וכיו"ב
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 15/06/2010 09:11

          את כתובעת ודאי יודעת שתמיד עדיף לזמן עד שלא דרך ביהמ"ש, שהרי כמו כל דבר שבכפיה, אם ביהמ"ש מזמן - העד "מגויס" פחות לטובת מרשך גם אם העובדות בתיק נוטות לכיוון מרשך. כך או אחרת, עדה שאינה רוצה להגיע ולא זומנה, בין אם בבקשת העו"ד ובין אם ב"נפילת העניין בין הכסאות" במזכירות ביהמ"ש, הרי, שלטעמי, יש לדבר על ליבה ואם לא עוזר - וכך עולה מדברייך - יש להגיע לדיון ולהעלות את מכלול הדברים ולבקש העניין שוב מביהמ"ש לאור חשיבות העדתה. בהצלחה !

          • תראה..דיון אחד נדחה כי לצד השני לא היה ייצוג. העדה
            גלי | 15/06/2010 16:06

            הגיעה ונשלחה הביתה את הזימון הבא העדה קיבלה אך לתאריך אחר..את הזימון למחר העדה כלל לא קיבלה לא יתכן לטרטר עדה בצורה כזאת.. מכל זה עולה כי זאת פאשלה של בית-המשפט (פקידות) העו''ד שלי ביקש מביה''מש דחיה כי העדות מכרעת גם אני הוריתי לית-משפט באמצעות העו''ד שלי לדחות.. עכשיו העו''ד שלי הודיע לי שהדיון נדחה מה שאומר שהשופט לא מחליט.. בכל מקרה הדיון נדחה..