נתבע שנפטר

  • שאלה
    ליבי | 24/05/2010 11:49

    אני נמצאת בהליך תביעה כנגד מוכר הבית שלי לביטול החוזה(עקב הסתרת מידע מצידו) לאחרונה גיליתי שהוא מאוד חולה(סרטן) ,והדיון נקבע לעוד שנה . מה יקרה עם הוא ימות ?

    • נתבע שנפטר
      עו"ד אוהד לוי זלוסצר | 24/05/2010 14:01

      ראשית נאחל לנתבע בריאות טובה, החלמה ואריכות ימים. ס' 36 לתקנות סדר הדין האזרחי (החקיקה הרלוונטית לשאלתך) קובע: "לא תפוג תובענה על שום שאחד מבעלי הדין מת או פשט את הרגל, ובלבד שעילת התובענה בעינה עומדת; ואם מת אחד מבעלי הדין בין גמר הדיון לבין פסק הדין, לא תפוג התובענה אף אם אין עילתה קיימת עוד אלא מותר ליתן פסק דין." וסעיף 38 קובע: "מת בעל דין או שפשט את הרגל או שנכס שלו נסב מכוח דין, רשאי בית המשפט או הרשם להורות - אם ראה צורך בכך לשם יישוב מלא של כל השאלות הכרוכות בדבר - כי מנהל העזבון, או היורשים או הנאמנים או חליף אחר של בעל הדין, כולם או מקצתם, יהיו לבעלי הדין, או שתומצא להם הודעה בדרך ובצורה שנקבעו להלן ובתנאים שייראו לבית המשפט או לרשם, והוא יתן צו בדבר המשך המשפט כפי שייראה לו." מכאן שניתן להגיש בקשה במקרה שהנתבע חו"ח ילך לבית עולמו, ולהמשיך בהליך ככל שיאפשר בית המשפט.