שיטת המשפט הישראלית - השיטה האדברסרית

  • שופט לא התייחס לכתב התביעה שלי במשפט עצמו
    yuko2 | 23/05/2010 18:31

    שלום. לא מזמן נערך משפט אזרחי שאני התובע בו,ייצגתי את עצמי. הגשתי כתב תביעה ותימוכין כחוק(מסמכים). לדאבוני השופט בקושי התייחס לטענות שלי בכתב התביעה ובכלל לא יזם ולא כיוון אותי,מהלחץ כמעט ולא טענתי את מרבית טענותיי. הפסדתי במשפט הזה. שאלתי: למה שופט לא מתייחס לטענות עובדתיות עיקריות של תובע כפי שמוצגים בכתב תביעה? במיוחד שהוא ראה שאני לא בקיא בהליך הדיוני ושאני לא מיוצג. תודה

    • שיטת המשפט הישראלית - השיטה האדברסרית
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 23/05/2010 21:02

      איני מכיר את המקרה הספציפי שלך, אך ככלל בשביל זה בדיוק נדרש עו"ד - לשמור על זכויותיך תוך הבנת העניין המשפטי לעומקו. השיטה הישראלית במשפט הינה שיטה אדברסרית, דהיינו: "יקומו נא הנערים וישחקו לפנינו". הצדדים ו/או באי כוחם אמורים להוביל את טיעוניהם בפני ביהמ"ש, זאת בניגוד לשיטה האינקויזטורית. יתכן והסכמת לכל מיני הסכמות דיוניות ו/או מהותיות שחרצו את משפטך לשבט ויתכן גם שיש טעות בהיעדר התייחסות לטיעוניך הכתובים מבלי משים, שכן גם בביהמ"ש יושבים שופטים בשר ודם. ככל שביכולתך לערער במסגרת הזמן הקצוב לערעור - ביכולתך לעשות כן ורצוי בסיוע עו"ד ! בהצלחה !

      • אז מה אם השופט בשר ודם
        yuko2 | 24/05/2010 08:47

        בוקר טוב. אני כן "הובלתי" את טיעוניי והתייחסתי למרבית הדברים היותר עיקריים בתביעה,אבל השופט התייחס יותר לטיעוני הנתבע. אז לפי תשובתך,יש טעות בהיעדר התייחסות לטיעוניי הכתובים מבלי משים ? ז"א,השופט כן היה אמור איכשהו להתייחס לטיעוניי,ולו במיקצת.? תראה... הוא מדי פעם "זרק" כמה הערות שהופיעו בטיעוניי,אבל זה לא קיבל ביטוי בהחלטתו/פס"ד. אז למה בכלל צריך לטרוח לכתוב כתב תביעה אם שופטים לא מתייחסים? תודה

    • פניה לעו"ד
      עו"ד אוהד לוי זלוסצר | 23/05/2010 21:42

      כשם שלטיפול במחלה הולכים לרופא, כך לטיפול בעניינים משפטיים פונים לעו"ד. אנא פנה לעו"ד להתיעצות.

    • השופט לא מייצג אף צד.
      רחמים אליהו | 24/05/2010 07:05

      השאלה האם בכלל מלכתחילה היה לך קייס. אולי הלכת עם ההרגשה שאתה צודק -וזה לא מספיק. אולי הטיעונים שלך היו מכוונות לא נכון. השופט לא נכנס לעובי הקורה, ובטוח שלא יעשה לך את העבודה, במקום עו"ד. אם אתה לא בקי אל תיגש למשפט. בכל מקרה אני לא עו"ד גם לי לא נראה אופן ניהול המשפט.