אי קיום פסק דין

  • ערבות למשכנתא
    אבנר ר. | 16/05/2010 16:31

    לפני כ- 15 שנים חתמתי ערבות למשכנתא, יחד עם עוד ערב, עבור אחי ואשתו. לפני כ-7 שנים אחי ואשתו התגרשו ובפסק דין הגירושין קיבלה גרושתו את כל הדירה ולכן השופטת הורתה לה בפסק הדין שתוך 60 יום עליה להעביר את המשכנתא על שמה ולהחליף את הערבים מטעם בעלה (אחי). לפני מס' חודשים התחלתי לקבל התראות מהבנק שהגרושה לא משלמת את תשלומי המשכנתא. התברר שהיא לא העבירה את המשכנתא על שמה ולא החליפה אותי בערב אחר, כמו שהורו לה בפסק דין. מה האפשרויות שעומדות בפניי? תודה מראש.

    • אי קיום פסק דין
      עו"ד אוהד לוי זלוסצר | 22/05/2010 07:25

      ניתן להגיש תובענה לפי פקודת בזיון בית המשפט. על פי הפקודה, היה וימצא בית המשפט כי צד לא קיים צווים, החלטות או פסקי דין של בית המשפט ניתן להטיל עליו קנס או מאסר ככל שבית המשפט ימצא צודק ואף יכול להורות על ירידה לנכסים. לאחר התיעצות עם עו"ד, לפנות לבנק במכתב לעיכוב פעולותיו בנוגע למשכנתא.