מועד הגשת כתב הגנה, כלל ההמצאה וכלל הידיעה

  • בית הדין לעבודה בת"א
    טלי | 16/05/2010 14:34

    שלום, החברה שלי קיבלה תביעה ממזכירה שעבדה אצלנו. העניין הוא שכתב התביעה מעולם לא התקבל אצלנו, אלא רק איזושהי החלטה מביהמ"ש לפיה מאחר ולא הגשנו כתב הגנה אנחנו צריכים להודיע לביהמ"ש מדו לא יינתן כנגדנו פס"ד על יסוד כתב התביעה בלבד. הודענו לבית המשפט כי מעולם לא קיבלנו את כתב התביעה ואנחנו למדים על תביעה זו רק מההחלטה שהגיעה. ביקשנו לקבל את כתב התביעה כדי שנוכל להתגונן בהתאם. השופטת נתנה החלטה כי כתב ההגנה יוגש עד ליום 10.06. אין לנו את כתב התביעה. מה עושים? האם לפנות לעוה"ד של אותה מזכירה ולבקש שתשלח לנו? ומה לעניין המועדים? תוך כמה זמן מיום שאנו מקבלים את כתב התביעה עלינו להגיש כתב הגנה? תודה!

    • מועד הגשת כתב הגנה, כלל ההמצאה וכלל הידיעה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 16/05/2010 20:12

      ככלל כתב הגנה מוגש בתוך 30 ימים מרגע קבלתו או מרגע שהנתבע מיודע באשר אליו (כלל היידוע גובר על כלל ההמצאה כדין). יחד עם זאת, במקרה שלך, השופטת נתנה החלטה ומשכך יש להגיש את כתב ההגנה עד המועד בו נקבה השופטת או לבקש בקשה להארכת מועד (מבעוד מועד שכן עד למתן החלטה אחרת - המועד הנקוב שריר וקיים !). את כתב התביעה הנך יכול לקבל מהתובעת בפקס ו/או מביהמ"ש הרלוונטי באמצעות צילום התיק במקום.