שימוש בנכס של העיריה והבטחה שלטונית

  • מניעת פינוי מנכס של העייריה
    דניאל | 06/05/2010 14:37

    העייריה הבטיח למס' תושבים נכס שישמ בשבתות כבית כנסת עד שיבנה בית כנסת קבוע, כעת העירייה דורשת פינוי הנכס למרות שניתנה הבטח שלטונית שלא תעשה כך. לאן לפנות על מנת לקבל צו מניעה זמני? לבית המשפט לעניינים מנהליים או לבית משפט מחוזי או שלום?

    • שימוש בנכס של העיריה והבטחה שלטונית
      שירה זכריה, עו"ד | 09/05/2010 14:40

      לעניות דעתי, מדובר בהבטחה שניתנה במישור אזרחי- מסחרי. צריך לבדוק האם ההבטחה עומדת במבחני ה"הבטחה השלטונית". גם ללא אפיון ההבטחה כשלטונית, הרי שיש כאן הסתמכות מתחום דיני החוזים ושינוי מצב לרעה של המסתמכים. מאחר ומדובר במחלוקת על זכות השימוש בנכס, לדעתי הערכאה הנכונה היא בימ"ש שלום שבתחום שיפוטו מצוי הנכס, בד בבד עם הגשת בקשה למתן סעד זמני (צו מניעה ו/או צו עשה, לפי העניין) שישמר מצב קיים עד לתום בירור התובענה העיקרית. בהצלחה, שירה זכריה, עו"ד

    • בבית משפט לעניינים מנהליים  לת
      רחמים אליהו | 10/05/2010 13:39