קיימת גם חובה שלך לבדוק

  • רשלנות עו"ד?
    ליבי | 28/04/2010 12:15

    שלום, קניתי בית ולאחר כמה חודשים גיליתי שחסר לי 35 מטר במגרש ,נגרם בזמן חפירות ע"י השכן ונבנה קיר תומך שבעצם נמצא עמוק בתוך השטח שלי.של מי הייתה האחריות לדווח לי (עורך דין /מוכר) מה ניתן לעשות האם ניתן לתבוע את המוכר והעורך דין וכמובן השכן שפלש למגרש?בעצם המוכר ידע על הפלישה ולא דיווח לי על כך. האם העורך דין המייצג אותי בקניה ,לא באחריותו לבדוק התאמה בין התוכניות לקיים בפועל. כאשר מסתכלים על התוכניות של הועדה (גרמושקה) ניתן לראות את האי התאמה,ובעצם עורך דין הביא לי אותם.בנוסף הבית נקנה לפי אישור זכויות -מגרש בגודל 653 מטר ובפועל יש פחות

    • קיימת גם חובה שלך לבדוק
      רחמים אליהו | 28/04/2010 14:08

      אבל מכל התיאור צריך ייעוץ ע"י עו"ד המתמחה במקרקעין.

      • המשך
        ליבי | 28/04/2010 15:47

        חובה לבדוק מה ,הרי אני לוקחת עורך דין שיעשה את כל הבדיקות בשבילי. מה תפקידו של עו"ד בעסקת נדל"ן ? פניתי לעו"ד,ואני בהליך תביעה נגד המוכר ,השאלה שלי אם יש פה גם אשמה של עו"ד ,קבלתי דעות שונות בנושא ורציתי עוד דעה

    • ישנם 2 פסיקות בנושא שידועות לי
      א | 28/04/2010 16:31

      ישנם 2 פסיקות בנושא שידועות לי א. קנית את מה שראית וללא קשר לזכויות . ב. קנית את מה שראיתה אולם בשל שהוספתה סעיף '' המוכר מצהיר בזאת כי הוא מוכר את הנכס וכל הזכויות בנכס בין שידועות לו או לא ידועות לו ] לקונה] בפסיקה האחרונה זכה הקונה והוצא צו פינוי לפולש. אגב לגבי העו'ד תלוי מה סיכמת איתו בעיקרון חייב לבדוק העו'ד את כל הזכוייות - יש לך כסף לתבוע תתבע את העו'ד,

    • רשלנות עו"ד
      אלי בן יוסף, עו"ד | 28/04/2010 16:56

      אין בהכרח כי עוה"ד התרשל. יכול להיות מצב דברים כי השכן פלש לשטח שלא שלו, קרי לשטח המגרש שלכם. במצב דברים כזה ניתן לדרוש ואף לתבוע את הפולש שיחזיר את המצב לקדמותו. על מנת לדעת את מצב הדברים לאשורן יש לבחון את הסכם המכר וכן לקחת מודד מוסמך על שייבצע מדידה בשטח לראות מה הם גבולות המגרש. לעניות דעתי אין לדעתי במידה והמוכר הסתיר את העובדות אזי, יש מקום ועילה טובה לתבוע אותו. חבותו של עוה"ד אינה בלתי מוגבלת ויש לבחון מה היקף התרשלות עוה"ד טרם הגשת תביעה כנגדו' על פניו נשמע כי המוכר הוא הכתובת.

      • הכתובת: 1. המוכר שהסתיר ו2 השכן שחרג  לת
        רחמים אליהו | 28/04/2010 22:03