תבדוק את הדברים הבאים:

  • תביעת משכיר
    נתי | 24/04/2010 17:27

    משכיר בדירה קודמת ששכרתי החליט לתבוע אותי בבית משפט לתביעות קטנות. בכתב התביעה הוא רשם הרבה דברים לא נכונים כדי שסך התביעה יהיה גדול יותר, כמו למשל סך כל החשמל והגז והמים לשאר החודשים (למרות שבשאר החודשים לא בוזבז חשמל, גז ומים על ידי כי לא הייתי שם), פריצת המנעול (למרות שהשארתי את הדלת לא נעולה והבאתי את המפתח לשכנה בסטודיו השני, החלק השני של הדירה המפוצלת שלא כחוק), גניבת חפצי הדירה ולכלוך הקירות. הסיפור הוא שעזבתי את הדירה אחרי 3 חודש שכירות מפני שהוא השאיר אותי בלי מקלחת ושירותים מוצפים בצואה במשך שלושה ימים. הדבר קרה מפני שהמשכיר פיצל את הדירה שלא כחוק לשני דירות ועשה בעצמו את האינסטלציה. נאצלתי ללכת לקניון הקרוב כל פעם שאני וחברתי - ששכרה איתי את הדירה - רצינו לעשות את צרכינו (המרחק היה בערך 3 ק"מ).התראתי בפניו כי אם לא ייסדר את הנ"ל אני אעזוב את הדירה - וכך היה.שאלתי היא כזאת:1. ברצוני להגיש תביעה נגדית על עוגמת נפש ודברי כזב- מהי הפרוצדורה ועל סך כמה כדאי לתבוע אותו?2. האם צריך עו"ד לתביעות קטנות?3. האם צריך הוכחות לכך שהשירותים והמקלחת היו במצב הנ"ל? וללא הוכחות, האם בית משפט יקבל את טענותיי?4. האם יש לי יתרון בכך שהדירה מפוצלת שלא כחוק ובעצם זה עסק בלתי חוקי?5. יש לי מספר עדים. האם הם יכולים להועיל במשפט?תודה.

    • תבדוק את הדברים הבאים:
      רחמים אליהו | 29/04/2010 09:17

      1. האם יש חוזה שכירות ? 2. האם כששכרתה את הבית בדקתה מה קורה שם? 3. האם הודעתה לו בכתב על הבעיות ? 4. בעקרון אתה יכול להגיש תביעה רגילה-כאשר אתה טוען את כל העובדות, עם צילומים זה טוב יותר. 5. לא צריך עו"ד לתביעות קטנות אבל אתה יכול . 6. זה שהדירה פוצלה זה לא פוטר אותך מהסכם. 7. אין בזה יתרון 8 לגבי החשבונות אתה אמור לשלם על התקופה שגרתה.