האם יש למישהוא דוגמה לכתב הערעור עתירה מינהלית?

  • אם עתירה מינהלית נמחקת האם העתירה נדחתה?
    יוסי | 04/04/2010 19:32

    האם העתירה נדחתה דחייה רגילה? (עת"מ) האם העתירה נדחתה על הסף. אם העתירה נמחקה כנראה בהיעדר עילה, או אפשרות להתערב בהחלטה מינהלית של גוף ממשלתי, האם העותר יכול לקבל החזר אגרה מבית המשפט? האם כאשר צריך להגיש ערעור עתירה מינהלית (עע"ם) לעליון, אז ספירת 30 הימים זה מיום קבלת ההחלטה למחיקת העתירה. אם כתוב החלטה ולא פסק דין האם זה משנה. אמרו לי מבית המשפט העליון כי אני יכול להגיש את העע"ם - אבל זה עולה לי כ-3700 ש"ח ואן לי כסף לזה, האם באם אלך לקבל סיוע משפטי חינם לא אצטרך לשלם אגרת בית משפט? האם כדאי בכלל לקבל עורך דין בחינם, או לבקש פטור מאגרה וערבון עם הגשת ערעור העתירה המינהלית? האם אני חייב להכניס צ'ק בנקאי של של 3700 ש"ח לאגרת העירעור במשלוח הערעור במכתב רשום לירושלים? אשמח לכל עזרה בעיניין. תודה רבה מראש.

    • האם יש למישהוא דוגמה לכתב הערעור עתירה מינהלית?
      יוסי | 04/04/2010 21:42

      אני מחפש דוגמה לכתב עירעור עתירה מינהלית? האם בכתב הערעור אני תוקף את החלטת שופט המחוזי, כאשר אני מציין מה כתב בהחלטתו, ומה לא נכון בהחלטתו וכל שגיאות השופט. נראה לי כי השופט המחוזי לא קרה לעומקו את העתירה ולא ראה מקום להתערב בהחלטת רשות ממשלתית כאשר ברור היה לפי פרוטוקול הדיון בבית המשפט כי נפלו טעויות משפטיות רבות בהחלטת הרשות המינהלתית, ולכן לא נראה לי כי כב' בית המשפט נתן דעתו על נקודות משפטיות אלו. אני יודע שעירעורים בנסיבות מסויימות או בדרך כלל מגישים כאשר יש ליקוי משפטי בתפקוד הרשות הממשלתית. כן גם אי התערבות בית משפט בהחלטת הרשות הממשלתית תגרום לסתימת טענות אזרחים לנושא של התעללולת נגדם. בנושא שלי אני מדבר על נגיסה בזכויות נכי צה"ל שיש להם % נכות רפואיים יחסית גבוהים, ולפי נכותם הרפואית שהוא המדד האובייקטיבי לקביעת סוג העבודה וכושר העבודה של הנכה, אז במצב כזה היו נכים שהוכרו בעבר כמי שיכולים לעבוד רק 4 שעות ביום בלבד בעבודה כזו וכזו, למשל עבודה משרדית של תיוק.. וכו... והנכה עובד בזה למשל כפקיד במשרד המכס או המע"מ, ואז רופאי אגף השיקום קובעים לנכה (כנראה בגלל רצון לחסוך בהוצאות) כי הוא מסוגל לעבוד 8 שעות ביום... הנכה מערער על הרופא הראשי של אגף השיקום בעתירה מינהלית. לא ידועים היכן כאן בית משפט מחוזי חייב להתערב בהחלטת רשות, ואתן דוגמה אחרת, לפי חוק המוסד לביטוח לאומי ניתן להגיש ערעור על קביעת אי כושר עבודה של נכה והערעור הו על החלטת ועדת עררים אי כושר בנקודה משפטית בלבד, ואז לפעמים בית הדין מתערב ומחזיר את הדיון לועדת עררים באותו הרכב או בהרכב שונה (אם הוועדה נעולהעל דעתה) , ואם זה כך לפי חוק הביטוח הלאומי אז מדוע בית משפט מחוזי שרואה שיש נקודות משפטיות צורמות לעיין לא ייתערב בהחלטת רשות. כאן בכינייני הביטוח הלאומי הורדת אי כושר של נכה שעבד יותר משנתיים (שזו נחשבת אי כושר צמית) ורוצים להוריד את אי הכושר שלו למשל מדרגת אי כושר של 75% אשר היה לנכה במשך נניח 5 שנים , להוריד לדרגה של 60% , אז בית הדין האזורי לעבודה מבקש נימוקים מדוע להוריד את אי הכושר, והנימוק המקובל הוא שהנכה הבריא, ואם הנכה הבריא אז כן אפשר להוריד את אי הכושר. אותו הדבר בנכי צה"ל... השאלההמתבקשת היא אם הנכה הבריא... אם מצב הבריאות של הנכה נשר קבוע אז אין מקום להעלות את כושר העבודה של הנכה. אם בית המשפט העליון, לא ייתן הנחייה מפורשת להחזיר את העתירה לדיון בבית המשפט המחוזי לגופו של עיניין, הרי אז תיסגרנה דלתות הנכים בהגשות של עתירות מינהליות סוציאליות כגון אלו. אשמח לקבל תגובות בעיניין. תודה רבה מראש, וחג שמח. תודה רבה מראש.

      • לא ניתן כאן לתת תשובה מפורטת  לת
        רחמים אליהו | 05/04/2010 16:07

        • האם יש למישהוא טופס סטנדרטי של פטור מאגרה ועירבון
          יוסי | 05/04/2010 17:49

          אשר מגישים לבית המשפט העליון. אני יודע שיש בסיפריה משפטית. נא לשלוח לי לאי מייל סריקה, או קישור. האי מייל שלי: yossiss3@walla.com תודה רבה מראש.