לדעתי אתה צודק

  • סמכויות בתי משפט
    אלי | 15/01/2010 05:39

    ביני לבין התובע יש הסכם פיצויים שנוי במחלוקת שמחולק לתשלומים שווים. לאחר שסירבתי לשלם תבע אותי התובע בסכום של 3 תשלומים בבית משפט לתביעות קטנות. אני טענתי שסכום הפיצויים הכולל הוא מעבר לסמכות השיפוט של בית המשפט לתביעות קטנות, וביקשתי לדחות את התביעה, אולם התובע התעקש להמשיך את התביעה בבית דין זה. התובע זכה, ושילמתי לו את מלא סכום הפסיקה עבור 3 התשלומים. לאחר התשלום פנה אליי התובע וביקש את שאר הסכום כפי שמופיע בהסכם. אני סירבתי בטענה שהוא לא ביקש פיצול סעדים ופנה לבית המשפט הלא נכון ובכך ויתר על יתרת התשלומים. בתגובה פנה התובע לבית משפט השלום בסדר דין מהיר על מנת לקבל את שאר הסכום בהסכם הפיצויים. האם יש לתובע עילה? אם לא, מהן הסיבות שבגללן הוא מנוע מלדרוש את יתרת הסכום בהליך זה? תוגה על העזרה, אלי האם

    • לדעתי אתה צודק
      זיו | 16/01/2010 16:59

      בבית משפט לת"ק הוא מוגבל לסכום ל30 אלף ולכן ברגע שלא הגיש פיצול סעדים אין לו למי להלין אלא על עצמו. וכל סעד שהוא לא ביקש בכתב התביעה הוא לא יכול לבקש עכשו ברגע שהוא תובע לפי אותה עילה. אגב אם אינני טועה ברגע שמבקשים פיצול סעדים משופט של תביעות קטנות הוא יעביר ישר את התביעה לשלום למהיר. לכן אולי בכוונה התובע בחר לעשות כך. אני 99% בטוח שהצדק איתך.