הורדת שלט

  • להיכן מגישים תביעה נגד העירייה?
    יעקב | 06/01/2010 18:11

    העירייה דורשת ממני להוריד שלט שהצבתי מעל החנות שלי בטענה שהוא מפר חוק מסויים, אני טוען שהם טועים. אני רוצה פס"ד הצהרתי שהשלט חוקי, להיכן עליי להגיש את התביעה? עתירה מינהלית או תביעה רגילה? ומה הנימוק? תודה

    • הורדת שלט
      אייזיק {} | 06/01/2010 19:41

      שלום רב, אם אתה לא יודע מה הנימוקים להשארת השלט, יהיה לך קושי רב לבסס תביעתך. בטח שמכאן לא ניתן לדעת מדוע לדעת העירייה יש לפרק את השלט ולדעתך לא. לדעתי נכון תעשה אם תפנה לעירייה במכתב רשום ותבקש לראות את חוק העזר האוסר בשלט מסוג זה וכפי שנקבע על ידך. אם קיים חוק, לא כדאי לנסות להתמודד מולו, אלא לבקש לאשר התקנתו החריגה. אתה יכול גם להמתין שתוזמן למשפט ושם תעלה טענותיך, אולי השופט יקבל זאת ויאשר הימצאות השלט במקומו.

      • הורדת שלט
        יעקב | 07/01/2010 08:46

        אייזיק, וודאי שאני יודע מה הנימוק, התכוונתי מה הנימוק שלך לגבי הגשת התביעה כעתירה מינהלית או כתביעה רגילה. בכל אופן העירייה טוענת שגודל השלט אינו תואם את החוק בעוד שהחוק מתייחס באופן ברור לגודל האותיות שבו, וכלל לא לשילוט! כמה שניסיתי להסביר להם זה לא עובד- עכשיו לאן אני מגיש תביעה לפס"ד הצהרתי?

        • עתירה כנגד החלטת רשות מקומית
          אייזיק {} | 07/01/2010 22:10

          עליך להגיש זאת לבית המשפט לעניינים מקומיים - לא מנהליים. בית המשפט לעניינים מקומיים נמצא בבית משפט השלום. העתירה שלך אמורה לעסוק בדחיית דרישת העירייה להסרת השלט במתכונתו והכשרתו בדין.