זה מותר

  • האם אפשר לתת החלטה בהתנגדות בלי לזמן הצדדים לדיון?
    רחל | 03/01/2010 12:25

    הוגשה בקשה לביצוע שטרות.  הוגשה התנגדות שהועברה לביהמ"ש.  ניתנה החלטה על ידי רשם לקבל את ההתנגדות בלי שהצדדים יוזמנו לדיון בהתנגדות.  האם יש פרוצדורה שמאפשרת זאת? האם זו החלטה שגויה?

    • זה מותר
      עפר | 03/01/2010 14:12

      בסדר דין מקוצר "בית המשפט או הרשם יחליט בבקשת הרשות להתגונן על יסוד הבקשה וחקירת המצהיר, ואולם רשאי הוא ליתן רשות להתגונן על יסוד הבקשה בלבד, וכו'". לתובע אין זכות להתערב בבקשת רשות להתגונן. זה הליך חד-צדדי בין הנתבע לבית המשפט. רק לאחר מתן רשות להתגונן ההליך הופך להיות דו-צדדי. בית המשפט צריך לזמן דיון רק אם הוא חושב שדרוש לחקור את הנתבע חקירה נגדית על התצהיר שהגיש. אם לא דרושה חקירה נגדית, אין מקום לזימון דיון. לגבי השאלה האם ההחלטה "נכונה", לא ניתן לדעת בלי לבדוק את כתבי הטענות, מסמכי התובע ותצהיר הנתבע. לפי התקנות שנקבעו לאחרונה, תובע אינו יכול להגיש בר"ע על החלטה לתת רשות להתגונן. לפיכך, אם בית המשפט מחליט לתת רשות להתגונן, לתובע אין ברירה אלא להמשיך בתביעה בסדר הדין שנקבע (מהיר או רגיל.)

    • לראש ההוצל"פ יש את הסמכות
      אייזיק {} | 03/01/2010 17:57

      לדון ולהחליט בהתנגדות להמחאה שלא בצורך קיום דיון

      • אייזיק - טעות
        עו"ד יוסי פפר | 03/01/2010 22:22

        החלטה כזו יכולה להינתן על ידי בית המשפט בלבד. עם זאת יצוין כי יכול לתיתו או שופט או רשם.

        • תודהף אבל...
          אייזיק {} | 04/01/2010 14:44

          כשלראש ההוצל"פ / רשם יש סמכות שופט אין צורך בהעברת ההתנגדות לבית המשפט.