מתן פס"ד בהעדר כתב הגנה

  • זקוק לעזרה
    אמירי | 16/12/2009 22:27

    הגשתי תביעה אזרחית לשלום, מאחר ואני לא מיוצג על ידי עו"ד אלא אני מייצג את עמי בית המשפט ביצע את המצאת כתבי בית דין. הנתבעים הם שלושה, אחד קיבל את כתב בתביעה ואילו בבדיקה שערכתי עולה ששני הנתבעים הנוספי טרם קיבלו את כתב התביעה למרות שזו נשלחה להם. השאלות: האם אני יכול כבר בתום 30 ימים לבקש פס"ד בהעידר כתב הגנה כנגד הנתבע שקיבל את כתב התביעה. שנית מה עליי לעשות אם אכן שני הנתבעים הנוספים אכן לא קיבלו את כתב התביעה? האם המזכירות תדאג לטפל בכך? אם הם לא באו לדרוש את הדואר רואים זאת כאילו הומצא הדבר ואז גם ניתן לבקש פס"ד בהעידר כתב הגנה? אודה על תשובה מפורטת

    • מתן פס"ד בהעדר כתב הגנה
      אייזיק {} | 17/12/2009 12:06

      שלום רב, מתן פס"ד בהעדר כתב הגנה - אין בית המשפט נוהג ובאופן אוטומטי לתת פס"ד בהעדר כתב הגנה, אלא לאחרבחינה מדוקדקת של אופי התביעה, ובמקרה זה גם, השפעת פסה"ד לנתבעים שטרם הגישו הגנתם - לטעמי נכון לחכות עם זה עד שאחרון הנתבעים יגיש את הגנתו או לחלופין יעבור זמנו להגיש. אפשר לבקש - לא נראה לי שינתן! מסירת כתב התביעה - מזכירות בית המשפט לא יוזמת באיתור הנתבעים. זכותך לגשת למזכירות ולקבל מעטפה לכל נתבע ודרך הדואר לקבל סיוע בשליח מטעמם שיבצע מסירה אישית.

      • תיקון
        עפר | 17/12/2009 15:44

        לגבי שני הנתבעים שלא קיבלו את כתב התביעה - אם הכתב חזר כ"לא נדרש", חובה על בית המשפט לתת לתובע מינוי לביצוע מסירה אישית. אם הוא לא קיבל, עליו לבקש ממזכירות בית המשפט להסדיר זאת. מסירה אישית אינה מתבצעת ואינה יכולה להתבצע דרך הדואר. יש שירותי מסירה בשביל זה (עולה כמאה ש"ח למסירה אם זה לא עו"ד שעושה מסירות בכמויות מסחריות.) לבית משפט אסור לדון בתביעה כלפי נתבעים שלהם לא נמסר כתב התביעה. לגבי זה שנמסר לו, התובע יכול לבקש פסק דין בהיעדר הגנה לאחר 30 יום מתאריך המסירה. בית המשפט חייב במקרה כזה לתת פסק דין במעמד צד אחד, אך אין פירוש הדבר שבית המשפט יפסוק לטובת התובע, שכן בית המשפט חייב לבדוק את תקפות התביעה אפילו אם נתבע אינו משיב.