לאבא ואימא שלום,

  • הגשת ערעור לעליון ותשלום הוצאות
    זוהר | 13/12/2009 14:24

    אני ואשתי נתבענו על ידי הוריי בבית הדין לעינייני משפחה בדרישה לאפשר להוריי הסדרי ראייה עם בתי הקטנה בדיון הקדם משפט קיבל בית המשפט את עמדתינו ופסק כי התביעה נדחיית על הסף בהעדר סמכות ועילה שבגינם הוא יוכל בית המשפט להתערב בסוגייה, בערעור שהגישו הוריי בדרישה לקיים משפט הם זכו ובית המשפט אף פסק להםיש לציין שאני יצגתי את עצמי לבד ובקד"מ אף נפסקו לי הוצאות שהוריי לא שילמו וערערו גם עליהם. הוצאות. שאלותי הם:1. תוך כמה זמן אני מחווייב לשלם את ההוצאות ולמי אני משלם.2. האם כדאי לי לשקול ערעור לעליון או שעדיף לי ללכת למשפט כי בית המשפט העליון יעדיף את העמדה שיש לקיים דיון לגופו.3. האם במסגרת כתב ההגנה שאגיש למשפט אוכל לערער על ההוצאות.4. האם התיק יחזור לדיון אצל אותו שופט שדן בתיק לפני הערעור ומה צפי הזמן להתחלת משפט במידה ולא אערער.

    • לאבא ואימא שלום,
      אבא | 13/12/2009 16:24

      אין אני יכול לדעת מכסאי מה מסתתר מאחורי ההליך המשפטי שמתנהל כאן, אך כאבא מאד התרגשתי לקרוא והרגשתי רצון עז לכתוב לכם... אם סבא וסבתא תובעים לראות את נכדתם, יש בזה מסר חיובי ביותר ורצון אמיתי שבדרך זו יראו גם את בנם. אולי אני טועה בגישתי, אבל נראה לי שכדאי מאד ולמען בתכם שתחייה, שתלכו לטיפול וגישור משפחתי שיביא נחת לכולם. תקחו בחשבון שבבוא היום מן הימים הילדה תוכל לפגוש את סבה וסבתה ללא הסכמתכם. אם אין מדובר במהלך העלול לגרום נזק נפשי או גופני לילדה אז כדאי מאד ולמענה שתאפשרו לה לבקר בבית הסבא והסבתא, ואת העניינים האחרים תשאירו רחוק רחוק ממנה כי היא לא אשמה ובטח לא תסלח שמנעו זאת ממנה. בברכת חג שמח וסליחה עם פגעתי במשהו!

    • התייחסות
      אייזיק {} | 16/12/2009 13:58

      שלום רב, 1. יש להעביר את שנפסק במיידי לב"כ הורייך. 2. מנוע מלתת ייעוץ מסוג זה. 3. לא - כי ההוצאות שנפסקו כנגדך היו במחוזי ואת הגנתך אתה מגיש בעניני משפחה. 4. סביר להניח שכן, אלא אם כן השופט כבר לא מכהן באותו בית משפט. 5. לעניין ההוצאות שנפסקו לך בקדם - אם בית המשפט המחוזי לא ביטל את ההוצאות שנפסקו לך בענייני משפחה, אזי זכותך לדרוש זאת מהורייך. שים לב - אם ההוצאות שנפסקו לטובתך בענייני משפחה, מקבילים בשיעורם לסכום שנפסקו כנגדך במחוזי, אזי אין טעם לבצע הליך גבייה, שכן זה מקזז את זה.