תביעה נגד המל"ל

  • מה זה רשם בית המשפט?וסמכויותיו
    סיגלית | 07/11/2009 22:14

    שלום רב למומחים! שלום לכבוד המומחה! בקרוב יש לי דיון בפני רשם ביה"ד לעבודה על קביעת ועדת ערעור של המל"ל לגבי דרגת נכות.,תביעתי הנה על רקע שגיאה וטעות מנהלית,שמופיעה בפרוטוקול הועדה,הטעות הנה בעובדות שעמדו בפני הועדה,וקביעתה היתה ע"ס עובדות שצוינו שאינן נכונות,לדוגמה: אושפזתי ל-3 שבועות בבית חולים, והועדה ציינה שהייתי רק יומיים באשפוז למרות שאשורי האשפוז הרצוף עמדו לנגד עיניה,עצם קביעת אחוזי הנכות הסתמכו על 2 הימים כדבריה ולא על 3-שבועות שבפועל. באם הרשם יפסוק לטובתי האם המל"ל יכול לערער על כך? האם המל"ל נוהג לבצע החלטות רשם? ובכלל מהם הסמכויות שלו. תודות רבות לכם

    • תביעה נגד המל"ל
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/11/2009 19:42

      ערב טוב סיגלית, מומלץ להפנות את השאלה לפורום דיני ביטוח לאומי באתר.

    • החלטת רשם ביה"ד בערעור על הועדה הרפואית של המל"ל
      סיגלית ש. עו"ד | 16/11/2009 10:49

      תוספת לדברי עו"ד רובין. 1.היה והרשם יקבל את ערעורך, למעשה הכוונה שעניינך יוחזר לבדיקה חוזרת בוועדה הרפואית, תוך התייחסות לטענות שהועלו בערעורך. כך יהיה על הוועדה לשמל, להתיחס לימי האישפוז ובמידה שהוועדה תחליט על נכות שאינה מתאימה לטענותיך עליה יהיה לנמק החלטתה. 2. המל"ל מחוייב לכבד החלטת הרשם. אם המל"ל יסבור שהחלטת הרשם, שגויה לטענתו, הוא רשאי לערער עליה. 3. גם במידה שעניינך יוחזר לוועדה הרפואית, היה ותתקבל החלטה שנפלו לה בה פגמים משפטיים/מנהליים, זכותך יהיה לשוב ולערער עליה.