הערת אזהרה

  • חזרה על שאלה שלא נענתה
    חיים | 15/09/2009 12:15

    שלום רב, לפי הגדרה שקראתי : מחיקת תביעה – מחיקת תובענה אינה מעשה בית-דין ואין בה כדי למנוע מהתובע להגיש תובענה חדשה בשל אותה עילה. האם יש מגבלת זמן ? בשנת 1978 מחק התובע את תביעתו לאחר דיון בבית המשפט. בדיעבד מתברר כי במקביל לא נמחקה הערת אזהרה אשר היתה נושא המשפט עקב שכחה והתיק בוער. במסגרת רישום ירושה על שמי פניתי ליורשי התובע למחיקת הערת האזהרה והם החליטו להגיש תביעה חדשה. האם אפשרי מבחינה חוקית ? אם לא על איזה סעיף בחוק עלי להסתמך ? מדובר בהסכם למכירת חנות בין הורי המנוחים לבין התובע המנוח אשר לא מומש כאשר מארכיון המדינה לאחר שהתיק בוער התקבלו הפרטים הבאים: שם התובע, שם הנתבעים, דיון רגיל, תאריך פסק הדין שהוא 2.1.1978, תמצית פסק הדין"התביעה נמחקה לבקשת בא כח התובעים" ושם השופט. הערת האזהרה אשר היתה רשומה על החנות לא נמחקה אחרי ההחלטה כנראה עקב טעות. העילה "נוצרה" עם פניתי ליורשי התובע למחיקת הערת האזהרה אשר נרשמה בשנת 1974. ברור לי כי חלה התישנות. האם בנסיבות אלו של מחיקת התביעה ולא מתן פסק דין יכולים היורשים נוהלית להגיש תביעה חדשה כאשר הם מסתמכים למעשה על הערת האזהרה אשר לא נמחקה ? האם אין מגבלת זמן ו/או תקנה האוסרים זאת ? סליחה על הפירוט הרחב ותודה לתשובתך. חיים

    • הערת אזהרה
      עו"ד אפי אהרונוב | 17/09/2009 15:02

      חיים שלום, דומני שקיבלת מענה לשאלתך בפורום נדל"ן. בברכת שנה טובה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט

      • תגובה
        חיים | 17/09/2009 15:12

        לצערי איני מזהה כל תשובה בפורום נדלן. שנה טובה. חיים

        • הערת אזהרה
          עו"ד אפי אהרונוב | 18/09/2009 13:40

          חיים שלום, באם אינך מוצא את התשובה בדפים האחרונים בפורום ניתן לשאול אותה מחדש. בברכת שנה טובה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט