ערעור

  • בוקר טוב
    ויקטור | 10/09/2009 05:37

    ברצוני לדעת באיזה סיבות בית משפט המחוזי רשאי לשנות החלטה של בית משפט השלום.תודה

    • ערעור
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/09/2009 13:57

      ויקטור שלום, יש לבחון כל עניין לגופו על-פי נסיבותיו. למשל, באם מדובר בערעור בזכות על פס"ד בימ"ש המחוזי רשאי לפסוק אחרת באם הוא סבור שפסה"ד של בימ"ש השלום שגוי. באם תפרט לגבי המקרה הספציפי המטריד אותך אוכל להשיב לגופו של עניין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט

      • בוקר טוב
        victor | 16/09/2009 05:20

        האחיין שלי היה מעורב בתאונת דרכים קלה בן שלושה מכוניות הוא היה האמצעי , בית משפט השלום ברמלה לאחר שמיעת העדויות הרשיעה אצ הרכב השלישית באחריות לתאונה . לאחר מספר ימים נהג הרכב השלישית שהורשע הגיש ערר לבית משפט המחוזי בפתח תקווה . על סמך אותם עדויות שהיו בשלום שופט המחוזי ביטל את פסק דינו של השלום וקבע שהאחיין שלי אשם בתאונה בטענה שהוא סבור ששופט השלום טעה בשיקול דעת שלו . האם דבר זה חוקי ? ואם אנו נערר בעליון ושופט עליון שוב הבטל את החלטה של המוזי ? זה אומר ששלושה שופטים עם שלושה פיסקי דין שונים ?האם כך אמורה ליהות החוק והצדק ? כל החלטה של השופטים אמורה ליהות לפי מצבי רוח שלהם?תודה על היתיחסותך .

        • זכות הערעור
          עו"ד אפי אהרונוב | 22/09/2009 22:59

          ערב טוב ויקטור, ככלל, יש זכות לערער על פסק-דין פעם אחת. הערעור, כידוע לך, מוגש לבית-משפט בדרגה גבוהה יותר והוא רשאי לשנות את פסק הדין. ניתן לעתים לבקש רשות לערער גם על פסק-הדין בערעור ואולם ביהמ"ש אינו מחוייב להיענות לבקשה וככל שלא נענה פסק הדין של ערכאת הערעור הראשונה הוא המחייב. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט