מחיקת תובענה

  • מחיקת תובענה
    חיים | 08/09/2009 11:53

    שלום רב, לפי הגדרה שקראתי : מחיקת תביעה – מחיקת תובענה אינה מעשה בית-דין ואין בה כדי למנוע מהתובע להגיש תובענה חדשה בשל אותה עילה. האם יש מגבלת זמן ? בשנת 1978 מחק התובע את תביעתו לאחר דיון בבית המשפט. בדיעבד מתברר כי במקביל לא נמחקה הערת אזהרה אשר היתה נושא המשפט עקב שכחה והתיק בוער. במסגרת רישום ירושה על שמי פניתי ליורשי התובע למחיקת הערת האזהרה והם החליטו לחדש את התביעה. האם אפשרי מבחינה חוקית ? אם לא על איזה סעיף בחוק עלי להסתמך ? אודה על תשובה מהירה מאחר והדיון בבית המשפט קרוב מאד. תודה -חיים

    • מחיקת תובענה
      עו"ד גיא פרבמן | 09/09/2009 17:01

      בגין מה התביעה ? אם מדובר בתביעה כספית קיימת התיישנות על התביעה ויש למחוק את התביעה. במידה שמדובר על תביעה במקרקעין התיישנות הינה 25 שנה וגם כאן על פי מה שציינת קיימת התיישנות. בכול מקרה יש לבחון את מהות התביעה, כי ייתכן שהעילה נוצרה כעת

      • מחיקת תובענה
        חיים | 10/09/2009 08:42

        לעו"ד גיא פרבמן, תודה על תשובתך. מדובר בהסכם למכירת חנות בין הורי המנוחים לבין התובע המנוח אשר לא מומש כאשר מארכיון המדינה התקבלו הפרטים הבאים: שם התובע, שם הנתבעים, דיון רגיל, תאריך פסק הדין שהוא 2.1.1978, תמצית פסק הדין-התביעה נמחקה לבקשת בא כח התובעים ושם השופט. הערת האזהרה אשר היתה רשומה על החנות לא נמחקה אחרי ההחלטה כנראה עקב טעות. העילה "נוצרה" עם פניתי ליורשי התובע למחיקת הערת האזהרה אשר נרשמה בשנת 1974. ברור לי כי חלה התישנות אך אני חוזר לשאלתי המקורית: האם בנסיבות אלו של מחיקת התביעה ולא מתן פסק דין יכולים היורשים נוהלית לחדש את התביעה כאשר הם מסתמכים למעשה על הערת האזהרה אשר לא נמחקה ? האם אין מגבלת זמן ו/או תקנה האוסרים זאת ? סליחה על הפירוט הרחב ותודה לתשובתך. חיים