תחילת מירוץ ההתיישנות

  • שאלה לעו"ד אפי אהרונוב-תביעות קטנות וחוק ההתישנות
    עדי | 08/08/2009 01:17

    שלום רבבתאריך 5.8.02 חתמנו חוזה לרכישת בית דו משפחתיהמוכר רכש את המגרש מחברת ערים שפיתחה והכשירה את המגרשים בפרויקט בנה ביתך ובנה בעצמולאחרונה התברר לנו שב 4.9.02 כחודש לאחר שחתמנו חוזה לרכישת הבית המוכר קיבל החזר מחברת ערים עבור המגרש מאחר והוא הוקטן במהלך הכשרת הקרקע וגודלו אינו כפי שנרכש אולם בחוזה הרכישה שלנו מופיע הגודל המקורי של המגרשהאם זכותנו לתבוע את ההחזר אותו קיבל המוכר?כמו כן עד מתי מותר לנו לתבוע מאחר וב5.8.09 מלאו7 שנים לחתימת חוזה הרכישה ובעוד חודש תמלאנה 7 שנים מאז קיבל המוכר את ההחזרבתודה מראש ובכבוד רבעדינ.ב.גודל המגרש שרכשנו לפי החוזה 411 מ"ר ובפועל הינו 400.5מ"ר ועבור ההפרש של 10.5 מ"ר קיבל המוכר  ב 4/9/02  ס"ה   -  10442 ש"ח הנתונים נמסרו לנו ע"י חברת ערים

    • תחילת מירוץ ההתיישנות
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/08/2009 21:30

      שבוע טוב עדי, ככלל, באם עילת התביעה לא הייתה ידועה לכם מסיבות שאינן תלויות בכם ולא יכולתם לגלות אותה בהתנהלות סבירה, מירוץ ההתיישנות מתחיל מהמועד בו נודע לכם על עילת התביעה. לגבי השאלה מה אפשר לתבוע בנסיבות אלו, אם בכלל, עליכם לבחון את ההסכם והנסיבות בכללותן בפני עו"ד. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום בתי משפט