הגשת תביעה

  • שאלה בעניין ההליך של הגשת תביעה קטנה
    אורי | 02/08/2009 14:13

    שלום. אני בעיצומה של הגשת תביעה קטנה. אני נעזר בעורכת דין קרובת משפחה אשר כתבה לי את כתב התביעה ואני צריך להגיש אותה. היא אמרה לי שאחרי הגשת כתב התביעה לבית המשפט עליי להגיש עותק שלה בעצמי לאדם שאותו אני תובע. אינני מכיר אישית את האדם שאותו אני מעוניין לתבוע - מדובר באדם שלא שילם לי על עבודות פרילנס שאותם ביצעתי עבורו והגעתי אליו דרך מודעה שפירסם באתר דרושים באינטרנט. כל העבודה התנהלה דרך אימייל כך שמעולם לא נפגשנו. לאחר בדיקה שלי מצאתי כי מדובר באדם מפוקפק למדי שעשוי להיות מעורב גם בתחומים לא סימפטיים. אינני מעוניין לגשת לביתו ולהגיש לו את התביעה באופן אישי - כפי שעורכת הדין שלי טוענת שעליי לעשות. מבחינת שליחה בדואר רשום - הוא לרוב מתחמק מלקחת דואר והוא עשוי לא לקחת את התביעה שאשלח אליו. מה אוכל לעשות? והאם עורכת הדין שלי מטעה אותי או שבאמת צריך להגיש באופן אישי את התביעה לנתבע? תודה רבה

    • הגשת תביעה
      עו"ד גיא פרבמן | 03/08/2009 11:44

      עו"ד שלך אינה מטעה אותך. אתה יכול להשתמש בחב' שליחויות מטעמך להמצאת כתב התביעה. או בשליחת התביעה בדואר רשום + אישור מסירה.

      • תודה - יש לי שאלה נוספת בבקשה
        אורי | 04/08/2009 11:47

        מה אוכל לעשות אם אותו אדם לא יסרב לקחת את הדואר הרשום? מאחר והוא רימה הרבה אנשים, יש רבים שרודפים אחריו והוא עשוי להימנע מראש מלקחת דברים בדואר רשום. אני מפחד שאני אגיש את התביעה לבית המשפט ואז אשלח לו את כתב התביעה בדואר רשום והוא לא ייקח אותו ואז יאשימו אותי בביזיון בית המשפט או משהו כזה. אני לא רוצה להגיע למצב שאני מגיש לבית המשפט והוא יסרב לקחת אז אני מפחד להגיש את התביעה בגלל זה. יש פתרון למצב כזה?