חשיפת פרטי גולש אנונימי באינטרנט

  • בקשת חשיפת פרטי גולש
    lior155 | 20/07/2009 17:08

    שלום, אני מעוניין לבקש מבית המשפט בקשה לחשיפת פרטי גולש מאתר מסויים שעושה כנגדי עבירות של לשון הרע, הסתה, פגיעה והפצת שקרים בצורה שיטתית כנגד האתר שלי שעקב כך נסגר מכיון שאנשים האמינו לשקרים שלו ולא נכנסו לאתר והוא נשאר שומם. השאלה שלי היא לאיזה סוג של בית משפט אני אמור לפנות מחוזי, פלילי, אזרחי או תביעות קטנות? ואיזה טפסים אני אמור למלא בשביל להגיש את הבקשה? אודה לעוזרים ומקווה שנכנסתי לפורום הנכון כי לא מצאתי פורום של נושאי אינטרנט כאן. תודה ליאור

    • חשיפת פרטי גולש אנונימי באינטרנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/07/2009 00:00

      ערב טוב ליאור, ראשית יש לבחון את הדברים שנכתבו עליך ע"י אותו גולש בכדי לראות אם הם מגיעים לכדי עבירה פלילית או עוולה נזיקית של לשון הרע. בכל מקרה, נכון להיום, אין בישראל הלכה מחייבת של ביהמ"ש העליון בסוגית הזכות של מי שנפגע מלשון הרע של גולש אנונימי באינטרנט לדרוש מהאתר בו פורסמו הודעות הגולש לחשוף את פרטי הגולש. בית המשפט המחוזי נדרש מספר פעמים לעניין זה ופסק באופן לא אחיד (למעשה יש שלוש שיטות שונות שנוסחו ע"י שופטים שונים בבית המשפט המחוזי) וחוסר אחידות זה מחלחל גם לערכאות נמוכות יותר. המשמעות היא שלא ניתן להבטיח מראש באלו נסיבות ביהמ"ש יענה לבקשתך לחשוף את פרטי הגולש. מעבר להוצאות שבפתיחת הליך שיפוטי, אתה עלול להתחייב בתשלום הוצאות הנתבעים. אם למרות זאת תחליט להגיש תביעה ולהגיע אל הגולש האנונימי הדרך לכך היא הגשת תביעה כנגד האתר שפרסם את הדברים והגולש האנונימי באנונימיותו בצירוף בקשה להורות לאתר לפרסם כל פרט שידוע לו על הגולש. הדרך להגיש כתב תביעה ובקשה מוסדרת בתקנות ובנהלים וצר המקום מלפרטה. במקרה סבוך שכזה מומלץ להיוועץ בעו"ד שבקיא בדיני לשון הרע ובדיני האינטרנט לפני שאתה מחליט לפעול, ולהסתייע בו בעצם הפעולות. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים