בימ"ש לענינים מנהליים

  • בתי משפט מינהליים
    יניב | 06/07/2009 23:41

    שלום. 1. מה זה בתי משפט מינהליים, ובמה הוא שונה מבית משפט רגיל?. 2. איזה אינטרס יכול להיות לקצין התגמולים לרצות להעביר את התיק מבית משפט השלום ועדת נכים, לבית משפט מנהלי?. (ק"ת טוען ששוחר בפנימיה צבאית הוא לא "חייל" כהגדרתו בחוק, וההליך הוא לא על פי חוק הנכים אלה על פי משורת הדין, וככזה הוא צריך להישמע בבית משפט מנהלי). 3. בהליך של ערעור על החלטת קצין התגמולים בבית משפט מנהלי או בהעברת התיק אליו מבית משפט השלום, יש לשלם אגרה? ואם כן כמה?. 4. האם רופא שעובד בבית חולים ונתן חוות דעת רפואית לקצין התגמולים נכנס בהגדרת החוק הנ"ל ונחשב "לרופא מוסמך ראשי לפי תקנות הנכים"?. חוק בתי משפט לענינים מינהליים תש"ס 2000 תיקון מ"ס 15 סעיף 26 (2) (1). "החלטה של רופא מוסמך ראשי לפי תקנות הנכים (טיפול רפואי), תשס"ד 1954." 5. כדאי לי להילחם על מנת שהערעור יושמע בבית משפט השלום בועדת נכים?. תודה.

    • בימ"ש לענינים מנהליים
      עו"ד גיא פרבמן | 08/07/2009 09:30

      ראישת שאלתך מורכבת מתתי סעיפים רבים שקצרה היריעה להשיב על כולם בפורום. רק לידע כללי בימ"ש לעניינים מנהליים הינו בימ"ש מחוזי שדן בהליכים בין הפרט לרשות. המטרה הינה להקטין את התיקים שמגיעים לבג"ץ וכ להקטין את העומס על בימ"ש. הרצון להעביר את התיק הינה שלבימ"ש שלום אין סמכות לדון בתיק. בכול הנוגע לאגרות ערעור מינהלי 1,257 ש"ח עתירה מנהלית 1,757 ש"ח. בכול הנוגע לשתי השאלות החאונות המלצתי לפנות לפורום נזיקין