תביעה קטנה

  • איפה מגשים תביעה קטנה
    שי | 16/06/2009 19:07

    שלום אני גר באופקים,עברתי תאונה ליד יבנה אני תובע את האישה שנכנסה בי וגם את חברת הביטוח שלה בבית דין לתביעות קטנות . איפה עלי להגיש את התביעה ? ע"פ אופקים ? ע"פ מקום התאונה ליד יבנה? ע"פ מקום המגורים של האישה ירושלים? ע"פ מקום המשרדים של חברת הביטוח ? איך אני יכול לדעת? עוד שאלה במשטרה עדיין לא סיימו לטפל בתיק ואמרו שייקח חצי שנה לפחות ולכן אני לא יכול לצלם את החומר (רציתי לצלם את זה שהיא מודה באשמה-החוקר אמר שהנגת שפגעה בי מודה בהכל ואין בעיה אך לא ניתן לצלם כלום מהחומר) האם אני יכול בכל זאת ללכת לבית משפט בתביעה קטנה על האופנוע שהלך לי ? או שאני חייב לחכות שהמשטרה תסיים בעוד כמה חודשים טובים לטפל בתיק ?

    • תביעה קטנה
      עו"ד גיל קראוס | 17/06/2009 12:45

      שי צהריים טובים, המקום להגשת תביעה קטנה נקבע לפי מספר חלופות הקבועות בחוק, כמו מקום מגורי הנתבע או מקום ביצוע העסקה. כעיקרון אתה אמור להגיש את זה במקום מגורי הנתבעת, אבל מאחר ואתה תובע גם חברת ביטוח אתה יכול למעשה להגיש את התביעה בכל מקום (בגבולות הסביר כמובן). לעניין תיק המשטרה, ניתן להגיש את התביעה גם ללא תיק המשטרה. יחד עם זאת במידה ויוחלט להגיש כתב אישום נגד הנהגת והיא תואשם על-ידי בית המשפט, תוכל להשתמש בכך כראייה לטובתך. בכבוד רב, עו"ד גיל קראוס

      • תודה אבל...
        שי | 17/06/2009 12:52

        תודה אבל אם אני אגש לתביעה והיא תגיד שהיא לא אשמה מה יעשה השופט? הנהגת הודתה במשטרה בכך שהיא אשמה האם בהכרח יגישו נגדה כתב אישום או שיכול להיות שלא (איך זה עובד?)