ייתכן שהפתרון שלך טמון בהליך "טען ביניים"

  • קבלתי צו עיקול על כספי הקבלן והוא רוצה את הכסף ?
    יניב | 27/02/2009 22:50

    רכשתי מגרש ולקחתי קבלן לבנות את הבית עד מפתח. 3חודשים לפני מסירת הנכס קבלתי צו שופט שאומר שחשבון הקבלן מעוכל ואלי לפרט לבימ"ש כמה החוב שלי ושאסור לי להעביר כספים לקבלן עד ביטול הצו. הצו ניתן בעקבות לקוח אחר שתבע אותו כספית וזכה ,אך הקבלן מסרב לשלם. 20יום לפני מסירת הנכס הקבלן מודיע לי שאם לא אשלם את יתרת החוב260000 ש"ח, הוא לא יתן לי להכנס לבית,הוא מאפשר לי להפקיד את הכסף בחשבון נאמנות של העו"ד שלו ואקבל על כך קבלה שכל חובי שולם. העו"ד שלי מייעץ לא לעשות כך בטענה שהם(קבלן ועו"ד שלו) ימצאו דרך להעביר את הכסף לקבלן, ובימ"ש יכול בשלב מסויים להודיע לי שאת יתרת חובי לקבלן עלי להעביר לצד שתבע את הקבלן וזכה היות והוא לא מכבד את הצו. ובמקרה זה הכסף ששלמתי ילך לאבדון. מנגד העו"ד שלי מציע להפקיד את הכסף בחשבון נאמנות שלו או בחשבון בבימ"ש. ברצוני לציין שהיחסים שלי עם הקבלן טובים ואנני מעוניין להכנס איתו לקונפליקט או כמו שמציע העו"ד שלי לתבוע אותו על כך שאינו מוסר לי את הבית.מה עלי לעשות אני במילכוד???

    • ייתכן שהפתרון שלך טמון בהליך "טען ביניים"
      עו"ד אחד | 01/03/2009 11:41

      אינך טוען שלא מגיע לקבלן התשלום. אלא שאתה בבעיה כיון שאתה צד ג' המחזיק בכספים המגיעים לוקבלן כשהוטל עליו עיקול.לפיכך, תן לבימ"ש להחליט עבורך, למי עליך לשלם את התשלום, לקבלן או למעקל.בכל מקרה, לא משנה מה יפסוק בימ"ש אל תשכח לבקש מבימ"ש שיורה לקבלן להעמיד לרשותך את הדירה במועד שבו התחייב כלפיך. באופן זה, אם יחליט בימ,ש שעליך לשלם למעקל, אזי, גם תקבל צו גודר כנגד הקבלן הצו יגן עליך מפני כל תביעה עתידית כנגדך. וגם תקבל את הדירה. מה זה "טען ביניים"? לפי ויקיפדיה: טען ביניים הוא הליך משפטי, במסגרתו פונה בעל דין שנתבע או שצפוי להיתבע על ידי צדדים שונים בתביעות סותרות, לבית המשפט בבקשה שיכריע בתביעות הסותרות. לדוגמה, אדם שמחזיק בנכס ששני אנשים טוענים לבעלות בו, ויש לו ספק מי מהם צודק, רשאי לפנות בטען ביניים כדי שבית המשפט יכריע ביניהם, וזאת בין אחד מהם, שניהם או אף אחד מהם הגיש תביעה בעניין נגדו. בעל הדין המגיש טען ביניים, בין אם הוא נתבע או לא, מכונה המבקש. מי שלא תבע את המבקש אך טוען לזכות באותו עניין נקרא טוען. על המבקש בטען ביניים להצהיר כי הוא אינו תובע טובת הנאה בנושא השנוי במחלוקת ואינו בקנוניה אם אחד הצדדים, וכי הוא מוכן לפעול כפי שייפסק (לרבות העברת נושא התביעה לבית המשפט). על הטוען להגיש הודעת הסתלקות לפיה הוא אינו תובע דבר , או הודעת פרטים אשר מפרטת את נימוקי תביעתו. בית המשפט רשאי לתת צו גודר כנגד טוען. אם הטוען הגיש הודעת הסתלקות, הצו יחסום כל תביעה עתידית שלו כנגד כל הצדדים בטען הביניים. אם הטוען לא הגיש הודעת הסתלקות, הצו יהיה תקף כנגד המבקש בלבד, וכנגד כל מי שבא מכוחו. סדרי הדין בטען ביניים נקבעו בסעיפים 224-233 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984. בהצלחה,