הוא חייב ועוד איך חייב

  • חובת עורך הדשין ללקוחו
    דורי | 11/02/2009 18:50

    שכרתי עור דין לצורך ייצוג בערעור. שילמתי לו מראש את כל הכסף. בישיבת הקדם משפט הוא רצה לסיים את התיק בפשרה ולא הסכמתי. התיק נקבע לערעור. עורך הדין שלי הגיש סיכומי טענות. בקשתי ממנו עותק מסיכומי הטענות והוא מסרב. האם הוא חייב לתת לי את סיכומי הטענות? מה עליי לעשות?

    • הוא חייב ועוד איך חייב
      ש | 13/02/2009 08:10

      אני ממליץ לגשת לתיק בית המשפט ולצלם את מה שהוא הגיש, ואם זה לא נראה לך תגיש תיקון לפני שתשלם מחיק כבד יותר, קח עורך דין אחר לכתיבת הטענות ודאג להוסיף או להשמיט סעיפים שהיפוי כוח שעורך הדין מחתים אותך שבדך כלל נותן לעורך דין זכויות יתר, נסה לקבל את היפוי כוח במייל וככה תוכל לתקן אותו, למשל להכניס סעיף ששום כתב בית דין לא יוגש ללא אישורך, ושאסור לעורך דין להעביר את התיק לעורך דין אחר שלא אתה בחרת, ושאינך מאשר את מעשי בא כוחך מראש אלא לאחר התיעצות ורבלת הסכמתך בכתב,מכל מקום כך אני נוהג.

    • תפנה גם ללישכת עורכי הדין באיזור מגוריך
      יניב | 14/02/2009 21:59

      קישור לישכת עורכי הדין. http://www.israelbar.org.il/department.asp?catid=114&menu=1&child=255 וביחד עם זה לאתר תלונה, שבו ניתנת לעו"ד להגיב תוך 14 יום ובאתר מופיע התלונה ושמו של העו"ד, דבר שגורם להרבה "להתקפל" ולישר את הדברים. ואםאחרי 14 יוםאין תשובה, יש לך אפשרות לפנות לכל אמצעי התקשורת שיוצעו לך באתר. http://www.tluna.co.il/