סמכות בית משפט

  • סמכות בית משפט
    דקלה | 09/01/2009 09:18

    כשמבוצעת עסקה רגילה של רכישת דירה. דהיינו קודם האשה רכשה דירה לפני נישואיה ולאחר הנישואין הבעל ביקש לרכוש חלק מהדירה בעסקה רגילה. האם בעת תביעה לפירוק שיתוף אפשר להגיש תביעה לבית משפט רגיל הדן במקרקעין כאשר מוכח שאין יחסי ממון בין בני הזוג ולא היה שיתוף בהוצ' ובני הזוג החליטו לגור בנפרד תוך זמן קצר לאחר הנישואין .

    • סמכות בית משפט
      עו"ד גיא פרבמן | 09/01/2009 14:09

      במישה שמדובר בהליכי גירושין של בני זוג הסמכות לדון בפירוק השיתוף הינה של בימ"ש לענייני משפחה. אין זה משנה באיזה אופן נרכשה הדירה כל נושא פירוק השיתוף בין בני זוג נדון בבימ"ש לענייני משפחה