סירוב לקבל דבר דין נחשב כהמצאה

  • המצאת כתב תביעה דואר רשום
    aviva | 18/12/2008 17:04

    שלום רציתי לדעת אם שלחתי כתב תביעה למישהו בדואר רשום והוא החליט לא לאסוף את הדואר הרשום, כלומר קיבל פתק אבל לא אסף את הדואר, האם זה ייחש כהמצאת כתב תביעה? וממתי יחלו ספירת ה-30 יום עד להגשת כתב הגנה על ידו? על איזה חוקים זה מתבסס? שאלה נוספת, האם מכתב ששולח ב"כ של תובע לב"כ של לקוח שהוא מסתמך על כך כי עו"ד של הנתבע הודיע לו במכתב קודם שהוא ב"כ של הנתבע מספיק בכדי שעו"ד של התובע יוכל להמציא לב"כ הנתבע את כתב התביעה בדואר רשום ולומר לו כי מדובר בהמצאה כדין? אם כן לפי איזה חוקים? תודה על העזרה אביבה

    • סירוב לקבל דבר דין נחשב כהמצאה
      שקד | 21/12/2008 08:34

      אם הוכח כי בעל דין סירב לקבל כתבי בית דין שלא בתום לב אינו יכול לטעון כי לא קבל הרי יש שילין רק על עצמו שהרי סירב.אם הוא מיוצג יש מיידית לשלוח לב''כ ואז מתחיל מיניין הימיםהטוב ביותר זה להמציא המצאה אישית בעצמך או על ידי שליחולבקש חתימה כי הכל התקבל כולל נספחים.חג שמחרוי שקד

    • המצאת דבר דואר רשום
      עו"ד גיא פרבמן | 21/12/2008 15:48

      נפסק כבר שאי הוצאת דבר דואר רשום אינה מהווה עילה לאי קבלת כתב התביעה. בכול הנוגע לשאלה השנייה רצוי בטרם שליחת המכתב לקבל מעו"ד העתק של ייפוי כח לפיו הוא מוסמך לייצג את הלקוח