בהסכמת הצדדים

  • דחיית כתב הגנה בבית המשפט השלום
    חנה | 29/11/2008 21:41

    שלום הוגשה נגדי תביעה בבית המשפט השלום. נאמר לי שאני צריכה להגיש כתב הגנה תוך 30 יום. עקב נסיון פשרה, טרם כתבתי את ההגנה , אך נסיון הפשרה לא צלח ונכנסתי למצוקת זמן בכתיבת ההגנה. 1. האם אני יכולה לדחות את מועד ההגשה של כתב ההגנה? 2. אם כן, כיצד ואיך מבקשים דחיית הגשת כתב ההגנה? 3. מהוא תוספת הזמן הנוסף הנהוג שבתי משפט נותנים? תודה

    • בהסכמת הצדדים
      עו"ד איתי לסקי | 30/11/2008 12:33

      נהוג ומומלץ לפנות לעו"ד של הצד שכנגד ולבקש ממנו הסכמה לארכה. אלא אם כן הארכה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לצד שכנגד מקובל להסכים. לאחר מכן, מגישים בקשה להארכת מועד הגשת כתב הגנה, מפרטים שהעילה היא ניסיונות פשרה בין הצדדים שלא צלחו (בלי לפרט את תוכן המגעים - התוכן חסוי), ומציינים שהצד שכנגד מסכים לארכה. ברובם המוחלט של המקרים הבקשה מתקבלת. בקשר למועדים - ארכה בת 30 ימים נחשבת סבירה.

      • ואם הצד השני לא מסכים?
        עוד קצת מידע | 08/12/2008 19:45

        ועדיין זקוקים להארכת מועד, מה ניתן לכתוב בבקשה להארכה?