בקשת ביה"ח לתשלום

  • בקשה מבית החולים לתשלום טיפול פיזיוטרפיה בזמן שירו
    אלמוניי | 06/10/2008 16:18

    שלום רב, בזמן היותי חייל בשירותי בצבא, קיבלתי הפנייה מאורטופד הצבאי לביצוע פיזיוטרפיה ועשיתי פיזיוטרפיה באסה"פ. קיבלתי מכתב מהמטפלת בפיזיוטרפיה מכתב לרופא יחידה לבקשה להפנייה חדשהלפיזיוטרפיה כי ההפנייה מספיקה למספר מסויים של טיפולים. וקבעה לי תור נוסף לטיפול... הלכתי לרופא יחידה שלי והוא אמר לי שהוא לא יכול להביא לי הפנייה לפיזיוטרפיה רק האורטופד יכול (ובבמוצע לקבוע תור לאורטופד לוקח חודש או קצת יותר) הגעתי ביום שקבעו לי את הטיפול ואמרתי למטפלת שכדי להמשיך אני צריך לקבוע תור לאורטופד כדי שיביא לי הפנייה והיא הביאה לי את מכתס סיכום טיפול. עכשיו הגיע לי בדואר מכתב מאסה"פ שיש טיפול אחד בפיזיוטרפיה שעברתי דרכם ואני צריך לשלם להם חוב ועם ריבית... עכשיו בעצם היותי חייל אני לא יכול לפנות לרופא אזרחי כי אין לי כרטיס חבר של קופת חולים אני שייך לצבא, ואם אני פונה לרופא אזרחי אסור לו לבדוק אותי ולא לקחת\לבקש תשלום... אני הגעתי עם הפנייה מהצבא שמכסה את התשלום על הטיפולים מהצבא, ואחרי כל טיפול המטפלת הייתה קובעת לי שעה לטיפול הבא... אני לא יכול לקבוע טיפול פיזיוטרפיה בלי הפנייה כי לא יקבלו אותי ולא לקבוע טיפול על דעת עצמי... השאלה שלי היא האם זה חוקי שהם מבקשים שאני ישלם על טיפול יחיד שלא נאמר לי שאני יצטרך לשלם עליו או שההפנייה לא מכסה את הטיפול האחרון וכל זאת בלי ידיעתי או הסכמתי...וכל זאת בעוד שאני בצבא ואני רשאי לקבל טיפולים רק דרך הצבא... נראה לי בהפנייה אני זכאי ל 8 טיפולים והם אומרים שקיבלתי 9... בטיפול האחרון שבאתי דיברתי עם המטפלת שלי שלא קיבלתי הפנייה חדשה כדי לקבל הפנייה אני צריך ללכת לאורטופד והיא הביא לי מכתב סיכום טיפול (בלי שום דבר נוסף) ועל זה מבקשים ממני לשלם . אודה מאוד על עזרה בתחום, או על קבלת תשובה בדואר בתודה רבה מראש.

    • בקשת ביה"ח לתשלום
      עו"ד גיא פרבמן | 07/10/2008 09:03

      הריני ממליץ שתפנה לרשויות הצבא על מנת שהם יטפלו בנושא.

      • בקשה לתשלום ביה"ח
        אלמוני | 07/10/2008 20:18

        אני יפנה לצבא תודה על העצה, השאלה שלי היא שהצטבר ריבית לתשלום ואם המקרה יגיע לבית משפט האם זאת אשמתי שהם זימנו אותי לטיפול פיזיוטרפיה אחד יותר משההפנייה מכסה זה בעיה מינהלית כביכול אצלהם לא?? אודה על עזרה