תביעת דיבה

  • דיבה
    יעל | 05/09/2008 18:52

    האם קיים סכום מינימלי בהגשת תביעת דיבה? האם ניתן לתבוע רק 1,000 ש"ל לדוגמא? האם תביעה כזו תמיד תוגש בבית-משפט שלום או שהיא תלוייה בגובה הסכום הנתבע? האם תמיד נדרש תשלום אגרה של 2.5% מהסכום הנתבע או שיש אפשרות לבקש הנחה בגובה האגרה? ולבסוף האם נדרש להפקיד גם עירבון בתביעת-דיבה?

    • תביעת דיבה
      עו"ד דוד צורי | 05/09/2008 21:41

      אין סכום מינימלי וניתן להגיש לערכאה המתאימה (לפי הסכום) האגרה משולמת בשני חצאים ובמקרים המתאימים ניתן לבקש פטור מאגרה (קושי כלכלי ממשי) ואין בעקרון דרישה להפקדת ערבון.