תביעה נגדית

  • עלילה
    גלי | 31/08/2008 19:53

    אינני בטוחה לאיזה פורום לשייך הודעה זו, אבל אני נתבעת בגין עלילה מרושעת ומבקשת לתבוע תביעה נגדית. בגין איזה עילה ניתן לתבוע כאשר טענתי היא שהתביעה נגדי משוללת יסוד והיא בבחינת עלילה שהסבה לי נזקים כספיים ועוגמת-נפש. אני סבורה שעל התובעים נגדי לא יוטלו הוצאות בשיעור שהוא ראוי ומכסה הוצאותי בפועל ועל-כן אני מבקשת לתבוע

    • תביעה נגדית
      עו"ד שרון עזרא | 01/09/2008 11:18

      גלי שלום ממה שאת מתארת אין לך עילה נגדית. זו רק טענת הגנה ובקשה כי יחייבו את התובע בהוצאות משפט לדוגמא. אני מציעה כי תתייעצי עם עו"ד בשאלה האם יש לך עילת תביעה נגדית והאם ניתן , לפי עובדות התביעה שהוגשה, לכרוך את התביעה הנגדית במסגרת כתב התביעה המקורי. תביעה נגדית יש להגיש כבר במצורף לכתב ההגנה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הרתעה
        גלי | 05/09/2008 18:57

        האם ניתן לדרוש מביהמ"ש שיחייב את התובע בעלילה להפקיד עירבון גם אם לא מדובר בערכאת ערעור? אני מבקשת לטעון שיערבון כזה יהווה הרתעה מפני עלילות. על איזה פס"ד אני יכולה להסתמך בהבאת הטיעון הזה אם בכלל?

        • בקשה להפקדת ערובה להוצאות
          עו"ד דוד צורי | 05/09/2008 21:52

          את יכולה להסתמך על תקנה 591 לתקנות סדר הדין האזרחי.