תביעה כנגד המובד לביטוח לאומי

  • תוספת עגמת נפש לכתב התביעה
    שמואל | 24/07/2008 15:49

    שלום, ביטוח לאומי ומשנת 2003 היה צריך להעביר אלי סכום חודשי עבור נכות ולא עשה כן. היום ובחלוף זמן רב מצא המוסד שטעה דאז והעביר אלי את הסכום רטרו בערכים של אותם זמניים שהייתי אמור לקבל מ 2003 ועד סוף 2007 בתוספת "הלנה" בסכופ פעוט ביותר. שאלותי בעניין... א. האם אני יכול לתבוע את המוסד ולבקש ריבית פגורים צמודה מהיום בו הייתי זכאי לקבל בשוטף ולא קיבלתי? ב. ברצוני להוסיף לתביעה "עגמת נפש", איך אני יודע איזה סכום לדרוש או להשאיר זאת לשיקול בית המשפט כמו בהוצאות? ג. איך הם קובעים את סכום ההלנה, האם ישנם הגדרות ברורות בנושא? ד. באיזה בית משפט אני תובע? תודה

    • תביעה כנגד המובד לביטוח לאומי
      עו"ד גיא פרבמן | 24/07/2008 16:34

      המלצתי לבחון ולבדוק מה ההפרש אם קיים בכלל בין הסכום שקיבלת לסכום שאת צריכה לקבל בצירוף ריבית והפרשי הצמדה. במידה שקיים את יכולה להגיש תביעה על ההפרש. בנוסף את יכולה לבקש מבימ"ש שיפסוק סכום בגין עוגמת נפש (עדיף להותיר את הסכום לשיקול בימ"ש) וכן לדרוש בחזרה את ההוצאות בגין הגשת התביעה. בכול מקרה המלצתי בטרם הגשת התביעה לבדוק את ההבדלים ולהוציא מכתב התראה לביטוח הלאומי בטרם נקיטת הליך משפטי בהצלחה

      • סליחה, שכחת לענות לי על הכל...
        שמואל | 24/07/2008 18:22

        כתבתי לך בעניין ההלנה שהם העבירו אלי, איך סכום זה מחושב על ידם והאם יש מקום בתביעתי להגדילה גם בעניין זה? אתה יכול בבקשה לצרף עבורי קישור לטבלת חישוב לנדרש? מודה לך מאד! שמואל

        • תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי
          עו"ד גיא פרבמן | 27/07/2008 10:51

          המלצתי לפנות לפורום דיני עבודה, הפורום הרלוונטי לנושא ביטוח לאומי