ספירת ימים

  • ספירת ימים למתן תגובה לבית המשפט...
    אלי הכהן | 23/07/2008 18:05

    שלום אם שופט קובע לתגובה תוך 10 ימים כדוגמה, איך סופרים את הימים... האם מיום וכולל היום בו קיבלתי את ההחלטה ועוד 10 ימים כולל יום הגשת התגובה או מיום מתן ההחלטה וללא קשר לזמן הדואר? האם מיום וכולל היום בו קיבלתי את ההחלטה ועוד 10 ימי עבודה ללא שישבת או מיום מתן ההחלטה וללא קשר לזמן הדואר? באם ההחלטה מגיע אלי בדואר רגיל ולא רשום, איך יודעים מתי הדואר העביר אלי את המכתב וסופרים את הימים? אתה יכול לכוון אותי לאיזה קישור בנושא, הוראה, תקנה, חוק? כל אחד אומר משהו אחר, הצילו! תודה רב לך

    • ספירת ימים
      עו"ד גיא פרבמן | 24/07/2008 11:43

      ספירת הימים מתחילה מיום המסירה. תקנה 475 לתקסד"א קובעת את אופן מסירת כתבי בי דין. ולכן במקרה שלך החל מיום קבלת ההחלטה יש לספור את הימים כאשר היום העשירי הינו יום מתן התגובה. ימי שישי שבת נכללים בעשרה הימים. כמו-כן רשאי בימ"ש עפ"י שיקול דעתו להאריך את המועד

      • בקשה להבהרה...
        אלי הכהן | 24/07/2008 13:32

        ראשית תודה, באם אני מקבל החלטה בדואר רגיל ובה דרישה למתן תגובה בלו"ז, איך בית המשפט או הצד שמנגד יודע שקיבלתי את התגובה במועד מסויים או אולי באיחור רב בכדי לספור את הימים? אין שליטה על הדואר, בן אדם יכול גם להיעדר חודש מביתו וכשאין מדובר בדואר רשום מי יציל אותו מהחלטה או חלילה פס"ד? היתכן כדבר הזה?