מינוי מומחה

  • מינוי מומחה מטעם בית המשפט
    P | 22/07/2008 12:54

    שלום, בית המשפט מינה מומחה מטעמו במשפט (לאחר שהוצגו דעות מומחים מטעם כל אחד מהצדדים), ונקבע שכר למומחה. צד אחד (אני) שילם את חלקו למומחה. הצד השני לא שילם (על אף פניות חוזרות ונשנות אליו) את חלקו. שאלתי היא מה יכול לקרות במצב כזה. האם בית המשפט יכול לפעול בסנקציה כלשהי אם השכר לא שולם במלואו? מה הדרך הנבונה והנכונה מבחינתי לפעול בסיטואציה שכזו?

    • מינוי מומחה
      עו"ד גיא פרבמן | 22/07/2008 15:11

      מינוי מומחה מטעם בימ"ש הינו כצו /החלטה ולכן מי שמפר את צו בימ"ש ולא משלם את שכ"ט המומחה צפוי להיענש ע"י בימ"ש לרבות באופן של פס"ד להוצאות כבדות וכו'. בכול הנוגע לשאלתך השנייה - האם אתה לא שילמת את חלקך או הצד השני ? בידה שהצד השני לא שילם עליך לפנות לבימ"ש על מנת שיחייבו לשלם וכן שיוציא כנגד התד השני פס"ד להוצאות. במידה שאתה לא שילמת את חלקך הריני ממליץ בפניך להסדיר את הנושא מהר ככל הניתן

      • הצד השני לא שילם
        P | 22/07/2008 16:46

        אני שילמתי. הצד השני לא שילם למרות התראות חוזרות ונשנות. היום הסתבר לי שהוא הגיש לפני מס' ימים בקשה להחלפת מומחה (לאחר 3 חוד'שים בערך מהחלטת ביהמ"ש למינוי מומחה!). הוא אפילו לא שלח לי העתק מהבקשה עד שבמקרה דיברתי עם עוה"ד שלו!

        • עוד משהו..
          P | 22/07/2008 16:49

          קודם כל תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת, האם ביהמ"ש יכול לבטל את כתב התביעה בעקבות אי התשלום?