פינוי דייר

  • תנאי להגשת תביעה לפינוי דייר
    נחום | 30/06/2008 11:48

    בחוזה אופציה משותפת של השוכר והמשכיר למימוש אופציה לשכירת הדירה נוספת. אי מימוש האופציה יתבצע אם השוכר או המשכיר יודיעו על כך לצד השני בתקופה העולה על 60 יום ממועד סיום הסכם השכירות כי אינם מחדשים את האופציה. השוכר קיבל הודעה על אי מימוש האופציה המשותפת ע"י המשכיר אך השוכר הצהיר בטלפון כי לא יתפנה מהדירה. האם הצהרת השוכר בטלפון כי לא יפנה את הדירה מספיקה על מנת להגיש בקשה לבית המשפט כבר עתה, 1.5 חודשים לפני מועד סיום ההסכם? או שיש לחכות לראות שאכן השוכר לא יתפנה בפועל לאחר סיום הסכם? יש לי יסוד סביר להניח שהשוכר אכן לא יתפנה מהדירה כפי שהצהיר בפני ואני רוצה לחסוך זמן יקר.

    • פינוי דייר
      עו"ד גיא פרבמן | 02/07/2008 10:33

      לצערי הרב עד שמועד הפינוי לא ייסתיים בפועל לא ניתן להגיש תביעה לפינוי, כי כעת אין הפרה. המלצתי להוציא מכתב התראה מעו"ד שבמידה ולא יפנה את הדירה תוגש כנגדו תביעה והוא ייאלץ לשאת בעלויות ובשכ"ט עו"ד. ייתכן שמכתב כזה יתריע ומאידך זה יסייע בידך בהליכים המשפטיים שיבואו אם יבואו