פיצויים הולמים

  • פיצויים הולמים.
    אסתי | 15/06/2008 09:41

    שלום רב אבקש את תשבתכם וחוות דעתכם בעניין הנ"ל. בחודש דצמבר 2007,רכשתי מיטת קומתיים,מחנות מסויימת בירושלים. בקניה הובטח לי "דיקטים" למיטה שיושבים על הקרשים הרוחביים שמחזיקים את המזרנים. שילמתי במזומן,והובטח לי שהמוצר יגיע בין שבועיים לחודש. שילמתי עבור הובלה והרכבה 300 ש"ח. המוצר סופק תוך חודש אך לאחר ההתקנה(בעלי היה בבית לא אני) התגלו ליקויים כגון:קרשים שבורים שריטות וכו... פניתי לחנות ממנה קניתי את המוצר והם מיצידם שלחו אותי לספק . הם לא רצו לעזור לי בשום שלב.מבחינתם אין זה בתחום אחריותם לטפל בליקויים,למרות שהחנות הבטיחה לי 7 שנות אחריות מלאה. בצר לי פניתי לספק,שהבטיח לבא ולסדר. בכל פעם שהתקשרתי היתה לו סיבה מדוע הוא אינו יכול לבוא השבוע אלא רק "שבוע הבא" כך זה נמשך חצי שנה כשבכל פעם מובטח לי .."שבוע הבא אני אהיה פה ושם"...וכו והוא דחה אותי מסיבות שונות. בכל פעם שפניתי לחנות בטענה שהספק אינו מגיע לתקן את הליקויים נתקלתי בקיר,הם לא רצו לעזור לי,ושלחו אותי להתקשר לספק. "הדיקטים" הגיעו לאחר 7 חודשים שבמשך הזמן הזה לא יכולתי להשתמש בארגז של המיטה כי לא היתה לו תחתית,ונגרמה לי כתוצאה מכך עוגמת נפש גדולה,ובלאגן בחדר הילדים. ונחזור לספק. הוא הגיע פעם ראשונה לאחר חצי שנה של נדנודים מצידי בטלפון,הסתכל,אמר שיש צורך לסדר את המיטה ואכן יש ליקוי(בתחילה הובטח לי שהמיטה תוחלף גם ע"י החנות וגם ע"י הספק שחזר בו בנתיים ואמר שהוא רק יתקן את הליקויים ושאין צורך להחליף את כל המיטה). ואני עדיין מנדנדת לו,והוא כל שבוע מחדש מבטיח לי שהוא יבוא ויחליף לי את החלק הפגום,ויצבע בצבע את השריטות וכו..הוא לא רואה צורך בהחלפה של החלקים השרוטים,אלא רק בצביעה. ישנם 2 חלקחם הנדרשים החלפה,הספק אמר שהוא יחליף לי אותו,אך הצבע יהיה שונה במעט מהצבע המקורי,דבר שהכעיס אותי מאד. החלק הפגום הוא שבור באיזור מסויים וגום למיטה להיות לא יציבה ולדעתי לנזק מצטבר של המיטה כולה. ואני עדיין מנדנדת גם לו וגם לחנות ואין מושיע.מבחינתי נמאס לי כל שבוע להתקשר ולנדנד,המוצר שקניתי גרם לי לעוגמת נפש מרובה,ומה עוד שעקב הבטחתו לבוא איבדתי 2 ימי לימודים,שגרמו לי לפספוס חומר נלמד וגם פה לאיבוד כספי וזמני היקר!! ברצוני להגיש תביעה על מנת לגמור עם כל עניין הנדנוד,אין לי כח לרוץ לריק,אמנם הובטח לי אחריות ל7 שנים אך זה נראה שהתיקון לא יוסדר קודם לכן. ועל כן ברצוני להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. שאלתי:מה עלי לעשות על מנת להגיש תביעה שכזו? ומהם הסיכויים לקבל החזרים ופיצויים הולמים?על הכל. על נזק מצטבר,איבוד ימי לימודים,שיחות טלפון שבועיות,נזק מצטבר ובלאי גבוהה כתוצאה מכל,וכמובן עוגמת הנפש?... המיטה עלתה לי 2070 ש"ח. הובלה והרכבה ע"י הספק 300ש"ח. אודה לתשובתכם בהקדם. אסתי.

    • פיצויים הולמים
      |עו"ד גיא פרבמן | 15/06/2008 21:47

      המלצתי לגשת עם האירוע לעו"ד על מנת שייבחן את התיק וייחשב את הסכום לו את זכאית כפיצוי. ניתן לפנות באתר שלנו בפנייה דחופה לסיוע משפטי

      • תודה רבה
        אסתי | 10/07/2008 15:07

        זה באמת מזכיר במאד את המקרה שלי אני אכן יאמץ את המלצתך,ואפנה ישירות לבית המשפט. רק שאלתי היא כמה זמן לוקח לתביעה כזו לקבל פסק דין או הסתכלות על המקרה. תודה מראש אסתי

    • נראה לי שיש לך קייס
      שש | 16/06/2008 10:21

      מכיוון שמדובר בסכום קטן בסה"כ לא נראה לי שווה לקחת עו"ד בשביל זה. זה לא מסובך להגיש תביעה קטנה. לגבי הסיכויים שלך במשפט ומה תוכלי לקבל, אני מפנה אותך לפסק הדין בענין חנות מוצצים שבו המקרה דומה לשלך. מאידך, זה פסק דין קצת חריג והיו הרבה מקרים שבהם החנות או הספק רק חויבו לקחת את המוצר הפגום ולהחזיר את הכסף, בלי פיצוי.