סמכות ביה"ד דתי

  • האם ביהמ"ש יסכים לתת תוקף להכרעה של ב"ד רבני בעניין ממוני על סמך בוררות?
    יוד | 10/06/2008 13:57

    יש לי שאלה דחופה: אנחנו רוצים ללכת לבה"ד הרבני האיזורי לדון על נושא ממוני,וכמובן לחתום לפני כן על התחייבות חוזית,על פיה אנחנו מתחייבים לבצע את העניין לפי מה שיורה לנו הדיינים הזה והזה . בה"ד האיזוריי מוכן לדון בזה,כי לדעתו הוא אינו חייב לשמוע בזה לבג"ץ שאסר לדון בעניין. השאלה שלי היא רק: האם יהיה ניתן ללכת אח"כ לבית מספט שייתן לזה תוקף ,בהסתמך להתחייבות החוזית שחתמו הצדדים לנהוג לפי מה שיורו להם הדיין...והדיין...והדיין..., או שביתמ שפט בכל מקרה לא יתייחס לזה ולא יסכים לתת לזה שום תוקף,בגלל דעתו של בג"ץ לגבי סמכות בה"ד הרבני ? תודה!

    • סמכות ביה"ד דתי
      |עו"ד גיא פרבמן | 15/06/2008 21:35

      המלצתי לשאול את השאלה בפורום גירושין שבאתרנו