שכחתי לציין פרט נוסף:

  • זכויות יוצרים
    חיים | 04/04/2010 00:03

    ראינו בעיתון שיר יפה, פרסמנו את השיר בספר בהסכמת מחבר השיר, הורדנו את הבית האחרון של השיר ללא ידיעת המחבר, לאחר פרסום הספר הדבר נודע למחבר השיר והוא לא מוותר, האם עשינו דבר אסור ע"פ חוק זכויות יוצרים? מה הקנס שאנו צפויים לו? בכמה ראוי לפצות אם בכלל את היוצר?

    • שכחתי לציין פרט נוסף:
      חיים | 04/04/2010 13:58

      בספר שפרסמנו צויין שהמקור של השיר נלקח מעיתון פלוני (גם צויין שמה של המחברת)

      • הפרה של הזכות המוסרית
        עו"ד גיא קדם | 05/04/2010 12:16

        שלום חיים, ליוצר של יצירה שיש בה זכות יוצרים (למעט תוכנת מחשב), תהיה ביחס ליצירתו זכות מוסרית, למשך תקופת זכות היוצרים באותה יצירה. הזכות המוסרית היא אישית ואינה ניתנת להעברה, והיא תעמוד ליוצר אף אם אין לו ביצירה זכות יוצרים או אם העביר את זכות היוצרים ביצירה, כולה או חלקה, לאחר. זכות מוסרית ביחס ליצירה היא זכות היוצר - כי שמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין; וכן כי לא יוטל פגם ביצירתו ולא ייעשה בה סילוף או שינוי צורה אחר וכן כי לא תיעשה פעולה פוגענית ביחס לאותה יצירה, והכל אם יש באילו מהם כדי לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר. יש לבחון איפוא האם בנסיבות שתיארת - אשר על פניו עולות לכדי "פגם"/"שינוי" ביצירה - יש משום פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר. מכל מקום, מומלץ להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני לגבי הדרך הנכונה לפעול.

        • תודה על העזרה ועל התשובה המחכימה !!!  לת
          חיים | 06/04/2010 10:21