האם יש זכויות יוצרים ברעיון?

  • רעיון לתכנית טלוויזיה
    מיכל וארז | 20/03/2010 14:19

    שלום רב, יש לנו רעיון להפקת תכנית טלוויזיה (ריאליטי), שנראית לנו בעלת פוטנציאל רחב ביותר. איך מציגים אותו ולמי מבלי ש"יגנבו" את הרעיון או יבצעו על גביו וריאציות "בסטייה" קלה מהרעיון המקורי? אנחנו ממש לא מבינים בזה ונשמח לעזרה בעניין. תודה וחג פסח שמח

    • האם יש זכויות יוצרים ברעיון?
      עו"ד גיא קדם | 20/03/2010 14:23

      שלום מיכל וארז, רעיון כשלעצמו אינו זוכה להגנה אלא רק אופן הביטוי המסויים שלו. מאידך, קונספט מגובש (כדוגמת "המירוץ למיליון") הוא מעבר לסתם רעיון, וכן זכאי להגנה. ניתן לנסות ולהחתים את הגורם שלו אתם מציגים את הקונספט (או אפילו את הרעיון) על התחייבות לסודיות ואי תחרות. קחו בחשבון, שגופים עסקיים רבים אינם ששים לחתום על מסמך כזה ומוכנים לוותר על הקונספט/הרעיון, ולו כדי להימנע בעתיד מטענות כאילו העתיקו וכיוב'.

      • בהמשך לרעיון לתכנית טלוויזיה
        מיכל וארז | 20/03/2010 21:45

        ראשית, המון תודה על המענה המהיר. הופתענו. שנית, בהמשך להערתך, אצל מי מציגים את הרעיון ובוחנים הגנת זכויות יוצרים? האם אצל עורכי דין העוסקים בקניין רוחני? האם יש כאלה המתמחים יותר בתעשיית הבידור והטלוויזיה?אמממ...איכשהו מרגיש לנו ההדיוטות, קצת לא בטוח ללכת ולהציע רעיון עם כיוון לפיתוח למי שמיומנים בכך יותר מאיתנו באופן משמעותי. האם משמעות הדבר בעניינים מעין אלה, שאין סיכוי ללא סיכון? שוב הרבה תודה ושבוע טוב. מיכל וארז

        • זכויות יוצרים בתכנית טלוויזיה
          עו"ד גיא קדם | 20/03/2010 21:55

          שוב שלום, ראשית - אכן, אין סיכוי ללא סיכון. ככלל, אם מדובר על קונספט מגובש הרי שהגנת זכויות יוצרים קיימת בתוכו מניה וביה ואין צורך ברישום כלשהו. להבדיל מרעיון שאינו מוגן. צריך לזכור שהתשובה לשאלה האם מדובר ברעיון או במשהו מעבר לכך אינה תשובה מתמטית. כך לדוגמא, סביר להניח שמרוץ מסביב לעולם בניסיון לזכות במיליון שקל יהיה רעיון. אופן המימוש של הרעיון בתוכנית "המירוץ למיליון" הוא קונספט מוגן. ניתן להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתקשורת ובקניין רוחני. ניתן גם להפקיד אצלו פירוט של הקונספט כך שתהיה הוכחה לקדימות שלכם לפני הצגת הקונספט לתעשייה (במקרה ש"יגנבו" לכם את הקונספט). בכל מקרה, על מנת לדעת האם יש ביקוש לקונספט או אין יש להציגו בפני תעשיית הטלוויזיה (כגון אחד הערוצים או חב' ההפקה). וכאן אנו חוזרים להתחלה - אין סיכוי ללא סיכון...

          • רעיון לתכנית טלוויזיה - פעם שלישית גלידה
            מיכל וארז | 20/03/2010 22:21

            וווואאאווו. ממש ממש מודים לך. מקווים שנהנית השבת ועשית עוד כמה דברים חוץ מלהיות נחמד אלינו ויעיל כל כך. יישר כח על תרומתך לנו ולקהילה בכלל. נדע היכן למצוא אותך בהמשך. שבוע טוב. מיכל וארז