זכויות יוצרים במשחק

  • קניין רוחני על משחק ?
    תמיר | 13/03/2010 18:37

    שלום, כולנו מכירים את המשחק "מי רוצה להיות מיליונר?". רציתי לדעת האם המשחק מוגן בזכויות יוצרים? אני מעוניין לפתח את המשחק לבדי בגרפיקה דומה ולעשות בו שימוש באתר האינטרנט הפרטי שלי, האם אני חשוף לתביעה ? אם אשתמש בשם אחר כשם המשחק, האם זה מספיק ? אם אכן יש בעיה משפטית, האם תוכל להציע דרך לעקוף אותה ? בתודה מראש, תמיר.

    • זכויות יוצרים במשחק
      עו"ד גיא קדם | 13/03/2010 18:46

      שלום תמיר, רעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכויות יוצרים אלא רק אופן הביטוי שלו. "קונספט" טלוויזיוני בהחלט מוגן. השאלה עד כמה משחק חדש יהיה "רחוק" מספיק מהמקור כדי שהמשחק החדש לא יחשב כמשחק מעתיק היא שאלה של עובדות שלא ניתן להתייחס אליהן במסגרת הפורום. בהחלט יתכן גם שהתשובה תינתן רק אם וככל שתוגש תביעה וינתן פסק דין.