זכויות יוצרים בשם של ספר

  • שימוש בשם של ספר
    מיה | 07/02/2010 14:54

    שלום רב, שמי מיה ובכוונתי לפתוח גן ילדים פרטי.אני מעוניינת לדעת מה מותר לי מבחינת החוק ומה לא אם בכוונתי לקרוא לגן שלי בשם של ספר ילדים?.הספר תורגם בארץ והודפס בהוצאת הקיבוץ המאוחד. הבחירה בשם בשל המסר החינוכי בספר התואם את "האני מאמין חינוכי שלי". כמו כן מה בנוגע ללוגו האם אפשר להשתמש באיור עם שינויים? האם אפשר להשתמש בשם למטרות אלה?

    • זכויות יוצרים בשם של ספר
      עו"ד גיא קדם | 07/02/2010 23:37

      שלום מיה, שימוש בשם הספר או באיור של אחר יכול לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים, במיוחד אם מדובר על שימוש מסחרי. כדאי אולי לבדוק אפשרות לקבל רשות מבעל הזכויות גם אם הדבר כרוך בתשלום מסויים. כמובן שבמקרה כזה את עלולה להפנות את תשומת ליבו של בעל הזכויות לאפשרות שתעשי שימוש ביצירתו ללא רשות וכך תפרי אולי את זכויותיו.

      • תגובה לשימוש בשם ספר
        מיה | 09/02/2010 17:34

        שלום לעו"ד גיא קדם בבדיקה שערכתי בגוגל שמתי לב לשימושים אחרים של שם הספר בקונוטאציות שונות כולל ספר מתורגם אחר. אם עליי לבחור שימוש בלוגו עם שינויים או השם עצמו במה היית ממליץ לי?מה פחות מסוכן מבחינה חוקית?

        • זכויות יוצרים בשם של ספר
          עו"ד גיא קדם | 09/02/2010 17:38

          שלום מיה, איני יכול לחוות דיעה בפורום באשר לחשיפה משפטית בנסיבות קונרטיות. צריך לזכור, שבהחלט גם יתכן שתהיה חשיפה בין כה ובין כה. כן יש לזכור, שהעובדה שנעשה שימוש דומה על ידי אחר לא מקימה בהכרח הגנה למפר. כמובן שאם שם הספר (להבדיל מהעיצוב) הוא משפט שכיח שהוא נחלת הכלל החשיפה פחותה.

    • מעולה
      גלעד | 29/10/2010 09:50

      פרסום בגוגל פרסום בגוגל פרסום בגוגל