ביצוע 'קאברים'

  • ביצוע מחודש של קטע מוסיקלי בין לאומי-היתר
    עודד לוי | 05/02/2010 11:08

    אני חבר בהרכב מוסיקלי . אנחנו רוצים להוציא אלבום ובו גרסאות חדשות לקטעים בין לאומיים מפורסמים. העיבודים אינם תואמים את העיבודים המקוריים. אנחנו, הרי, אומנים יוצרים. האם אין די בקבלת אישור מאקו"ם כדי להקליט ולהופיע עם הגרסה החדשה? אינני חושב שפגענו בזכות המוסרית של היוצרים, אלא להיפך- נתנו פרשנות אסתטית ומפרגנת.

    • ביצוע 'קאברים'
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/02/2010 15:56

      עודד שלום, יש להסדיר את השימוש במרכיבים המוגנים בכל שיר מול בעלי הזכויות או הארגון המייצג אותם. לגבי העיבוד, עליך לזכור שהעובדה שלדעתך מדובר בעיבוד אסטתי אינה מחייבת שכך יראה זאת היוצר ו/או ביהמ"ש שהעניין יתגלגל לפתחו, וכדברי המשורר:"היא אוהבת רק רדיו חזק. והם לא אוהבים". שבת שלום ובהצלחה.

      • תודה במקרב לב. שאלה:
        עודד לוי | 05/02/2010 18:34

        ידוע לי כי באמריקה יש בחוק "רשיון כפוי" , לפיו ברגע ששיר יצא לאור יכול להיות מעובד ומוקלט מחדש ללא אישור מפורש של בעל הזכויות, פרט לכמה הסתיגויות בעל הזכויות אינו יכול, לכן, לסרב למתן רשיון, אלא רק לקבל תשלום מוסדר עבור נתינה בכפיה זאת. האם אין הסדר כזה בשום מקום אחר בעולם? האם בכל מקום אחר ( ישראל, נאמר ) יכול בעל זכויות לסרב לי ללא מתן הסבר וזהו? שבת שלום ותודה מראש.

        • רישוי כפוי
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/02/2010 18:41

          שבוע טוב עודד, לצערי, איני מכיר את דיני זכויות היוצרים של כל מדינות העולם. עקרונית, דיני זכויות היוצרים בפרט (ודיני הקניין הרוחני בכלל) מכירים בזכויותיו של היוצר 'לשלוט' בשימוש ביצירתו, אך בד בבד, מגבילים את זכויותיו בצורות שונות (למשל, פקיעת הזכות כעבור פרק זמן או התר לעשות ביצירה שימוש הוגן וכו'). קביעת קו הגבול בין שני הקטבים הללו אינה קלה בכל שיטת משפט לגופה, וודאי שייתכנו הבדלים בין מדינה למדינה.

        • בכיף..
          גלעד | 29/10/2010 10:04

          מומיו ויטמינים עשן כבד