קניין רוחני ב'משחק קלפים'

  • זכויות הפקדה
    עופר | 19/01/2010 23:12

    פתחתי לפני מס' שנים משחק קלפים חברתי שבכללותו ,אין בו משהו לא מוכר,אבל יש לו לוגו ,עיצוב ,תכנים מעניינים וטוויסטים למשחק, הוא מבוסס על רעיון קיים ,משחק שקיים שנים אבל לא פורמלי שעבר מדור לדור. שאלתי האם אני יכול לרשום אותו,ו/או להפקיד על מנת לשמור את זכויותי,ברעיון,בעיצוב ,ואיך עושים זאת נכון ולא יקר. תודה וברכה על העזרה

    • קניין רוחני ב'משחק קלפים'
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/01/2010 16:03

      עופר שלום, יש לבחון בדיוק במה מדובר בכדי שיתאפשר להשיב תשובה יותר ממוקדת. עקרונית, על עיצובים גראפיים או אומנותיים אחרים הכלולים במשחק עומדת לך זכות יוצרים מרגע יצירת היצירה וללא תלות ברישום. על אלמנטים עיצוביים אחרים, יתכן ויש צורך (ו/או מקום) להגן באמצעות רישום מדגם. בנוסף, על חלק מהסמלים יתכן וניתן (ואולי אף כדאי) לרשום סימני מסחר. הגנה על הרעיון אפשרית ככל שהמשחק מבוסס (או ניתן לביסוס) על אמצעי טכנולוגי. לכך יש להוסיף עילות משפטיות שונות שיכולות לעמוד לצידך במקרה בו מישהו מנסה להעתיק את המשחק שלא כדין. אגב, העובדה שלדבריך המשחק פותח לפני תקופה ארוכה (ואני מניח, בשל כך, שהוא כבר מסתובב בשוק) תפגע, ככל הנראה, בהיתכנות חלק מהזכויות הנ"ל.בכל מקרה, מומלץ להתיעץ עם עו"ד הבקיא בתחום, להציג בפניו את התמונה בכללותה ולקבל חוות דעת פרטנית בעניין.