מסחור פטנט

  • מכירת זכויות שימוש בפטנט
    גיא | 25/12/2009 11:48

    שלום,אני יזם פרטי, ויש לי רעיון בתחום הגינון. בכוונתי לרשום פטנט ובנוסף לייצר תבנית פלסטיק המתאימה לייצור המוני. כוונתי בסוף התהליך להעניק זכויות לשימוש ברעיון למספר חברות גדולות. אין בכוונתי להקים עסק (הכולל ייצור, שיווק, גיוס השקעות וכו') אלא להרוויח מתמלוגים בלבד.שאלתי:האם מודל מסוג זה, המבוסס על קבלת תמלוגים בלבד מקובל?

    • מסחור פטנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 25/12/2009 15:22

      גיא שלום, מסחור פטנט בתמורה לתשלום תמלוגים הוא מודל מקובל ויכול להיות יעיל במקרים מסוימים (ובלבד שמקפידים לערוך את הסכמי ההתקשרות בצורה מיטבית), וזאת, בהנחה שתקבל פטנט על ההמצאה ושתמצא חברות שיסכימו לרכוש את הזכויות בו ממך. שיהיה בהצלחה.