שימוש בשם מסחרי של אחר

  • להקה עם שם שקיים כבר
    יובל | 20/12/2009 11:04

    שלום קוראים לנו "תגובת שרשרת" אך קיימת חנות אופניים באילת בשם הזה גם משחק אינטרנטי כלשהו, בכל מקרה בשטח המוזיקה אין שם כזה. מדובר בשימוש לשוני בשפה העברית, האם יש כאן פתח לתביעה או אין ממש קשר?

    • שימוש בשם מסחרי של אחר
      עו"ד גיא קדם | 21/12/2009 09:55

      שלום יובל, יש לבדוק האם השמות האחרים עולים לכדי סימן מסחר וכן את המידה שבה הם מוכרים בציבור וכיוב'. כדאי להיעזר בעו"ד המכיר את התחום.

      • אכן בדקתי להלן מה שמצאתי
        יובל | 21/12/2009 10:52

        אכן פניתי לעו"ד קניין רוחני ונכנסתי לאתר משרד המשפטים קטגוריית סימן מסחרי ולא נמצא שם כזה, ברמת המוכר בציבור חנות אופניים באילת או משחק אינטרנטי לא נשמע לי דבר מוכר בנוסף מדובר במוזיקה לעומת מכירת אופניים 2 תחומים שונים לגמריי. מה דעתך, אני יכול לישון בשקט?:)

        • שימוש בסימן מסחר של אחר
          עו"ד גיא קדם | 21/12/2009 10:55

          שלום יובל, אני ממליץ להתייעץ עם העו"ד שאליו פנית כדי לקבל חוו"ד מסודרת לגבי החשיפה הקיימת (אם קיימת). איני יכול לתת ייעוץ משפטי פרטני במסגרת הפורום. בהצלחה!