הפרת סימן מסחר

  • שאלה על סימן מסחרי והשלכות.
    רולנד גרוס | 20/12/2009 00:36

    *** ההודעה נערכה ע"י מנהל הפורום - קישורים/שמות מסחריים הוסרו *** שלום רב, גרפיקאי בנה לי סימן מסחרי בחו"ל שעבר שינוי מוטציה קפדני שיניתי יותר מתשע אלמנטים בלוגו, אבל עדין אנשים מזוהים מאוד עם הסמל של האריה כסמל של *****. גם קראתי כתבה ע"כ ש***** הפסידו תביעה כזאת על בעלי מסעדה הודית. אני מצרף לינק ורשימת הבדלים לשני הסמלים כדי שתוכלו להשוות. 1. השיניים בולטות בעוד בסמל של **** אין שיניים 2. הלשון קצרה יותר 3. הזנב מופרד מהראש 4. הזנב בקצהו שונה מזה של האריה. 5. יש לו כתר 6. הוא מחזיק בפוזיציה שונה אובייקט 7. האובייקט הוא קלף (שבנוי אף הוא מעוד 4 מרכיבים) 8. אחת הידיים שונות גם בצורה (מוכפלת וגם בפוזיציה) אני אשמח לשמוע את עמדתכם אם אפשר נחרצת כדי לדעת מה החשש לתביעה. ******* ****** בתחתית הדף אשמח לתגובה

    • הפרת סימן מסחר
      עו"ד גיא קדם | 20/12/2009 01:11

      שלום רולנד, העובדה שאנשים מזהים את הסימן שלך עם סימן של אחר (שהוא תאגיד בינ"ל) היא כשלעצמה מעידה על הקושי הקיים בקשר לסימן שלך. מכל מקום, שאלת הדמיון בין סימנים/הטעיה היא שאלה משפטית שלא ניתן לתת עליה מענה "על רגל אחת" בפורום והיא גם תלוייה בנסיבות שונות שיש לברר אותן. צריך גם לזכור, שלא בהכרח ניתן לתת חוו"ד חד משמעית אלא להציג קווים מנחים, שכן ההכרעה בסופו של יום נעשית לפי ההתרשמות של השופט, אם וככל שהעניין מובא בפניו. ככל שאתה מבקש לקבל ייעוץ בעניין הקווים המנחים הרלבנטיים, מומלץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום.

      • שלום קראתי על קווים מנחים מאמר משפטי
        רולנד | 22/12/2009 23:11

        שלום לך,קראתי מאמר על קווים מנחים.ממה שהבנתי מה שעשוי להחליש את התביעה מבחינת הדמיוןהוא הנושא אליו מכוון הלוגו מאחר ואנלא מוכר מכוניותהחזקה או הטיעונים שעשויים להיות לחברה יהיו חלשים יותר.אך לא מצוין שהם בטלים.השאלה עד כמה הדמיון ניכר, לטעמי בעיקר באזור הרגלייםזאת הבעיה המרכזית, אני אשתדל לנסות לעבד ולעשותעוד מניפולציות בתמונה כדי להגיע לתוצאה הרצויה.ע"פ שהגרפיקאי בסין.זה עשוי להיות לא קל להסביר לו מה ואיך צריך לשנות בשלט רחוק.השאלה ע"פ הקושי לאבחן זה בפסיקה האם יש סיכוי יותר מסביר?אולי כדאי לי לפנות לפז'ו?בסה"כ עדין לא מכרתי מוצר.זה אולי רעיון טוב?

        • הפרת סימן מסחר
          עו"ד גיא קדם | 23/12/2009 12:16

          שלום רולנד, כפי שכבר כתבתי לך בעבר - איני יכול לחוות דיעה מקצועית "על רגל אחת" בפורום. מכל מקום, אם תקבל הסכמה מבעל הסימן - מה טוב. מאידך, עצם הפניה אליו מעידה שאתה עצמך סבור שיש לו מעמד בקשר לסימן.